11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiţia necesară electrificării tuturor gospodăriilor din România se ridică la circa 910 mil. lei

Investiţia necesară electrificării tuturor gospodăriilor din România se ridică la circa 910 mil. lei

Investiţia totală necesară la nivelul întregii ţări pentru electrificarea a aproape 98.000 gospodării amplasate în circa 2.300 localităţi este de aproximativ 910 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Costul specific mediu pe gospodărie este de circa 10.000 lei.

"Acest efort financiar trebuie susţinut în proporţie de 36% de operatorii de distribuţie cu capital majoritar privat şi 64% de operatorii de distribuţie aparţinând societăţii comerciale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica SA. Investiţia totală necesară electrificării gospodăriilor amplasate în zonele deservite de operatorii de distribuţie aparţinând Electrica SA este de 580 milioane lei, iar investiţia totală necesară electrificării gospodăriilor amplasate în zonele deservite de operatorii de distribuţie cu capital majoritar privat este de 324 milioane lei", se arată în proiectul de act normativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS