14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Mall la Electroputere

Societatea ar putea încasa 20 de milioane de euro din vânzarea unor active. Primăria spune că noul investitor va crea 120 de noi locuri de muncă.
Unele hale industriale ale Electroputere Craiova vor fi transformate într-un mall, a dezvăluit ieri Mărinică Dincă, primarul interimar al Craiovei.
„Este ceva inedit pentru noi, chiar dacă ei fac aşa ceva peste tot în lume. Structura halei va rămâne aceeaşi, numai că la interior va fi amenajată ca şi un mall. Acum e cu toate utilajele nefolosite în ea, cu macarale şi toate celelalte, numai că va deveni mall. Cei de la Electroputere au mai vândut spaţii şi celor de la AVK, pentru a fi folosite ca spaţii industriale, dar cred că pe viitor vor face tot mai multe asemenea gesturi. Mall-ul cu pricina va ocupa cel mult 20% din suprafaţa fabricii, dar ne putem aştepta în perioada următoare ca asemenea tranzacţii să fie încheiate şi cu furnizori ai Ford, care se stabilesc în Craiova, pentru că acolo au toate utilităţile“, a declarat Mărinică Dincă. Acesta a mai spus că mall-ul va avea o parcare uriaşă şi va crea circa 120 de locuri de muncă. În prezent, fabrica Electroputere se întinde pe circa 60 de hectare, ceea ce înseamnă că dezvoltatorul viitorului mall ar trebui să cumpere de la patronii arabi ai societăţii cel mult 12 hectare. Conducerea fabricii nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. În discuţiile anterioare, Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere SA, a afirmat că actul de privatizare a uzinei craiovene nu interzice vânzarea unor active. De altfel, Dumitriu declara că este dispus să vândă active de 40 de milioane de euro pentru a achita datoriile societăţii către bugetul de stat, însă criza imobiliară i-a dat planurile peste cap. Potrivit unor surse din cadrul societăţii, la vânzare era scoasă o hală aflată la stradă care aparţine fabricii de aparataj. Afacerea ar trebui să aducă societăţii circa 20 de milioane de euro, cumpărătoare fiind o firmă dezvoltatoare din Belgia. În prezent, conducerea vrea să disponibilizeze 500 din cei 2.000 de salariaţi, însă sindicatul va negocia o variantă mai uşoară, de 200-250 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII