22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeja cu tradiţie în China telefoanele cu două cartele sunt abia la început în România

Deja cu tradiţie în China telefoanele cu două cartele sunt abia la început în România

Potrivit unui studiu realizat de GfK, doar 20% dintre ştiu deţin un astfel de telefon

Deşi pe piaţa chineză mobilele cu trei cartele sunt tot mai populare, la noi mulţi nu ştiu că există cele dual-SIM

 

Telefoanele cu două cartele (dual-SIM) sunt încă într-un stadiu de anonimitate pe piaţa locală, foarte puţini românii ştiind de existenţa lor iar şi mai puţini le şi folosesc, deşi în ţara care le-a făcut cunoscute China îşi câştigă tot mai mult în popularitate telefoanele cu trei cartele (triple-sim).

Potrivit unui studiu realizat de companie de cercetare doar 20% din posesori de telefoane din România deţin un teminal care are mai mult de o cartelă. Telefoanele dual-SIM sunt relativ cunoscute, studiul relevând că 39% dintre români ştiu de existenţa acestora, în special bărbaţii, locuitorii din mediul urban, din Dobrogea şi din Bucureşti şi cea mai mare parte a persoanelor între 15-39 de ani.

Conceptul dual-SIM, se referă la posibilitatea de a avea în acelaşi telefon două cartele fără să fii nevoit să le schimbi între ele. Deşi la început toate telefoanele funcţionau după sistemul "standby dual-SIM" (doar una din cele două cartele insertate în telefon putea fi activateă), ceea ce nu era un câştig foarte mare faţă de telefoanele cu o singură cartelă, în afară de efortul fizic, în prezent, noile terminale sunt "active dual-SIM", ceea ce permite utilizarea celor două cartele simultan, fără să modifici setările din meniul telefonului.

Deşi la început puteai număra manufacturierii de telefoane dual-SIM pe o singură mână, iar Asia era singura piaţă ţintă, în prezent mai toţi producătorii de telefoane au cel puţin un model în portofoliul lor de produse iar piaţa s-a extins la nivel global.

Preţurile au evoluat deasemenea în favoare consumatorilor, în prezent acestea putând fi achiziţionate cu preţuri începând de la 350 de lei pe piaţa locală, chiar şi mai puţin, însă şi în acest caz, tarifele variază şi în funcţie de ce dotări are telefonul dorit. Un telefon active dual-SIM, evident este mai scump decât unul standby dual-SIM, tariful crescând, odată cu pixeli camerei de luat vederi, cu numărul de gigabytes ai cardului de memorie s.a.m.d.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII