19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Zilele BMW în Craiova“, la MHS Motors

„Zilele BMW în Craiova“, la MHS Motors

MHS Motors, dealerul local BMW, a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute evenimentul de lansare a noului BMW Seria 5 Sedan. Zilele de vineri şi sâmbătă au reunit clienţii şi admiratorii mărcii bavareze într-un program care a permis testarea unei game largi de modele BMW, precum şi a noului Seria 5, vedeta evenimentului, proaspăt lansată la Craiova. Clienţii au beneficiat de promoţii speciale pentru maşini noi şi rulate, evaluări buy-back şi testări service gratuite.

Seria 5, la a şasea generaţie

Cea de-a şasea generaţie a modelului BMW Seria 5, creată de  Fröhlich Jacek, se remarcă prin designul sportiv şi elegant, dinamică tipică BMW şi eficienţă de neegalat în segmentul său. Grila dublă BMW, înclinată uşor înainte, şi capota parcă sculptată inspiră mai multă forţă. Capota este lungă şi netedă, consolele faţă şi spate-scurte, cu o linie a plafonului elegantă, arcuită în stil coupe. Aspectul estetic al noului BMW Seria 5 Sedan este determinat de proporţiile perfect echilibrate, începând cu detaliile de design din partea frontală până la spatele musculos al automobilului. Nu în ultimul rând, BMW Seria 5 Sedan se evidenţiază prin cel mai lung ampatament din segment. La interior, funcţiile moderne şi ambianţa superioară se îmbină armonios în stilul inconfundabil al mărcii bavareze. Fiecare detaliu susţine un singur scop, perfecţiunea, şi se remarcă liniile clare şi îmbinarea eleganţei cu funcţionalitatea. Totul este gândit pentru plăcerea maximă de a conduce. Fiecare buton pare orientat către şofer şi poziţionat intuitiv, astfel încât cel de la volan să nu aibă nevoie să îşi îndrepte atenţia altundeva decât asupra şoselei. Orientarea panoului de bord spre şofer este un element definitoriu BMW.

Gamă bogată de motorizări

Noul BMW Seria 5 Sedan îşi face debutul cu un motor cu opt cilindri şi trei versiuni cu şase cilindri, toate acestea fiind pe benzină, precum şi cu două variante diesel, cu şase cilindri. Din vară, gama va fi completată şi de un propulsor turbo diesel cu patru cilindri, cu injecţie directă common-rail. Puterea maximă în acest caz, 135 kW/184 CP, face ca BMW 520d, echipat standard cu funcţia Auto Start Stop, să fie noul punct de reper în clasa sa. Consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU5 este de numai 5,0 litri/100 kilometri, iar nivelul emisiilor CO2 va fi de 132 g/km, potrivit datelor preliminare. Vârful de gamă BMW 550i va fi echipat cu un motor cu opt cilindri, ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection pentru un maximum al puterii de 300 kW/407 CP. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC de la BMW 535i, va furniza o putere maximă de 225 kW/306 CP, iar cele două variante cu şase cilindri în linie, echipate, de asemenea, cu High Precision Injection, dezvoltă 190 kW/258 CP la BMW 528i, respectiv 150 kW/204 CP la BMW 523i.
Versiunile diesel cu şase cilindri în linie oferă modelului BMW 530d o putere maximă de 180 kW/245 CP, iar pentru BMW 525d, un nivel la fel de impresionant de 150 kW/204 CP.
Echipat cu tehnologia opţională BMW BluePerformance, BMW 530d îndeplineşte standardele de emisie EU6. Nu trebuie omis faptul că toate versiunile noului BMW Seria 5 Sedan respectă pe deplin normele EU5, valabile la nivelul întregii Europe.
Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, opţional, cu noua transmisie automată BMW cu opt trepte. BMW 550i dispune în echiparea standard de cutia de viteze automată BMW, optimizată pentru consum redus, la fel cum se întâmplă şi cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirecţie asistată electric), aflat în echiparea tuturor modelelor.

BMW EfficientDynamics

Din 2007, BMW a devenit primul producător care a aplicat în mod constant, la întreaga gamă de modele, soluţii pentru reducerea consumului de combustibil şi un plus de dinamism. Inevitabil, noul Seria 5 Sedan stă sub semnul performanţei BMW Efficient Dynamics, pachetul de tehnologii lansat cu trei ani în urmă. Până acum, BMW a dotat peste 1,6 milioane de automobile cu sistemul BMW Efficient Dynamics. Pe noul BMW Seria 5, pachetul de tehnologii este prezent în dotarea standard, în combinaţii potrivite pentru fiecare model. Nu lipsesc Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei frânelor), un indicator al momentului optim de schimbare a vitezelor, controlul activ al flapsurilor şi operarea inteligentă a unităţilor auxiliare electrice, incluzând un compresor decuplabil pentru aerul condiţionat. Construcţia inteligentă ultrauşoară este asigurată de caracteristici precum portierele, capota compartimentului motor, panourile laterale faţă şi componentele suspensiei, realizate din aluminiu.

Basic Service Inclusive, pachet inclus în oferta pentru România

Oferta pentru România a gamei BMW vine şi cu o altă surpriză: în preţul de bază este inclus pachetul BMW Basic Service Inclusive. Acesta acoperă operaţiile de bază pentru revizii în primii 5 ani sau 100.000 km (schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service/ înlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor şi lichidului de frână, verificarea şi revizia standard a autovehicului). În cazul în care maşina îşi schimbă proprietarul, pachetul BMW Basic Service Inclusive  este transmisibil. De asemenea, poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service Repair Inclusive, pentru şase ani sau 120.000 km.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII