24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Parchetului Buftea a fost reţinut pentru 24 de ore

Şeful Parchetului Buftea a fost reţinut pentru 24 de ore

Prim-procurorul Nelu Carpen, şeful Parchetului Judecătoriei din Buftea, a fost reţinut azi noapte pentru 24 de ore, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil cererea DNA, care îl cercetează pe magistraţi pentru fapte de corupţie. Alături de Carpen, au mai fost reţinute alte patru persoane – doi avocaţi şi doi poliţişti din Ilfov.
După ce CSM va discuta astăzi cererea de încuviinţare a arestării lui Nelu Carpen, procurorii anticorupţie vor putea cere instanţei arestarea sa preventivă.
Audierile la Direcţiei Naţionale Anticorupţie au durat toată noaptea. Spre dimineaţă, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele celor cinci persoane. Apărătorii suspecţilor nu au făcut declaraţii. Nelu Carpen este acuzat că ar fi primit mită pentru a interveni la blocarea unor dosare care se aflau în supravegherea poliţiei. În aceste fapte de corupţie ar fi fost implicate şi celelalte patru persoane reţinute.
Surse judiciare susţin că în acest caz ar fi implicată şi soţia unui poliţist ilfovean, avocata Ileana Gâlceavă. De asemenea, ar fi implicaţi un avocat din cadrul Baroului Bucureşti, precum şi alţi poliţişti din Ilfov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU