14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: Agricultorii trebuie încurajaţi să-şi valorifice potenţialul "din perspectiva durabilităţii"

Cioloş: Agricultorii trebuie încurajaţi să-şi valorifice potenţialul „din perspectiva durabilităţii”

Comisarul european pentru agricultură, Dacial Cioloş, a declarat vineri, la Bucureşti, că agricultura este un domeniu important pentru creşterea economică, subliniind necesitatea de a-i încuraja pe agricultori să valorifice potenţialul agricol din perspectiva durabilităţii.

"Nu putem vorbi de o creştere economică durabilă fără să ţinem cont de domeniul agricol. Va trebui prin PAC (Politica Agricolă Comună, n.r.) să dezvoltăm elemente de încurajare a agricultorilor să abordeze punerea în valoare a potenţialului agricol din perspectiva durabilităţii, care nu mai trebuie să fie pe viitor o constrângere, ci unul din elementele tehnologice ale agriculturii care trebuie integrate în abordarea tehnico-economică a dezvoltării domeniului", a spus Cioloş.

De asemenea, referindu-se la România, aceasta a subliniat necesitatea unei reforme economice a aparatului administrativ şi a unor sectoare esenţiale pentru relansarea creşterii economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS