32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci persoane au fost prinse, în timp ce încercau să schimbe 35.000 de euro falşi

Cinci persoane au fost prinse, în timp ce încercau să schimbe 35.000 de euro falşi

Procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane, printre care şi un director de bancă din Caransebeş, care încercau să schimbe 35.000 de euro falşi. Cele cinci persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracţional şi deţinerea de valută falsificată, adusă din Bulgaria, pe care intenţionau să o pună în circulaţie.
Patru dintre persoanele implicate au fost prinse joi în flagrant delict,  în municipiul Lugoj, în timp ce făceau transferul sumei de 35.050 de euro formată dintr-o bancnotă din cupiura 50 de euro şi 350 de bancnote din cupiura 100 de euro. Conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), bancnotele din cupiura de 100 euro sunt false, având nouă elemente care confirmă falsul.
Valuta falsă fusese adusă din Bulgaria de către inculpaţi şi se pare că aceştia urmau să o dea directorului unei sucursale bancare din Caransebeş, pentru a fi puşi în circulaţie prin intermediul sistemului bancar. Cele cinci persoane vor fi duse în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, în vederea continuării investigaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU