30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonie prilejuită de Ziua Forţelor Terestre

Ceremonie prilejuită de Ziua Forţelor Terestre

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat vineri, 23 aprilie, la ceremonia militară desfăşurată cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, în Parcul Kiseleff din Bucureşti, unde au depus coroane de flori la Monumentul Infanteriei Române.
La activitate au fost prezenţi, alături de cadre militare active şi în rezervă şi veterani de răboi, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, generalul (ret.) Marin Dragnea, precum şi reprezentanţi ai structurilor centrale ale MApN.
Ministrul Gabriel Oprea şi amiralul Gheorghe Marin s-au întâlnit, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, cu personal militar şi civil din această categorie de forţe armate. Ministrul apărării naţionale a transmis tuturor militarilor români aflaţi la datorie sub  drapelul tricolor – acasă sau în misiuni peste hotare – şi personalului civil felicitări şi urări de succes în misiunea nobilă încredinţată de poporul român.
“În prezent, militarii din Forţele Terestre participă, alături de colegii din Forţele Aeriene şi Forţele Navale, la numeroase misiuni în teatrele de operaţii, în cele mai fierbinţi zone de pe glob, şi demonstrează, prin faptele lor, că integrarea noastră în structurile nord-atlantice este o consecinţă a muncii şi a perseverenţei. Şi datorită eforturilor dumneavoastră, România a devenit un aliat de nădejde şi un partener important al marilor puteri ale lumii, bucurându-se  de un prestigiu binemeritat”, a arătat, în discursul său, ministrul Gabriel Oprea.
Ministrul a subliniat, totodată, că imperativul major al Forţelor Terestre este ca, alături de celelalte categorii de forţe, să dovedească eficienţă şi profesionalism, să se antreneze temeinic pentru a atinge şi menţine cele mai înalte standarde de performanţă.
În cadrul ceremoniei, ministrul apărării naţionale a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre, oferită de generalul-maior Dan Ghica-Radu, şeful SMFT, şi o icoană sfinţită reprezentându-l pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS