30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Magistraţii din Galaţi cer arestarea consilierului Gubandru

Magistraţii din Galaţi cer arestarea consilierului Gubandru

Procurorii gălăţeni au făcut recurs în cazul consilierului local Marin Gubandru, cercetat alături de alte zece persoane pentru infracţiunea de deplapidare. Aceştia cer arestarea lui Gubandru şi a celorlalţi slătineni anchetaţi în acest caz.

După ce judecătorii au decis cercetarea în stare de libertate a consilierului local din Slatina, Marin Gubandru, şi a altor şase persoane, suspectate că au făcut trafic cu lingouri de argint, procurorii din Galaţi au formulat recurs şi cer arestarea lor. Magistraţii gălăţeni spun că Gubandru şi cele şase persoane ar trebui cercetaţi în stare de arest, având în vedere infracţiunile pentru care sunt acuzaţi.
Consilierul Marin Gubandru, de 53 de ani, care deţine o topitorie de aluminiu în Slatina, a fost ridicat luni de poliţişti, de la domiciliul său. El este suspectat că împreună cu mai multe persoane au făcut trafic cu lingouri de aluminiu, folosite în procesul de producţie al platformei siderurgice Arcelor Mittal Galaţi, utilizând avize false de însoţire şi de cântărire a mărfii. Este vorba de Leonida Cornel C., de 57 de ani, Ovidiu C., de 26 de ani, ambii administratori la o societate comercială de transport din Slatina, Iulian F., de 34 de ani, delegat la aceeaşi firmă, Marius L., de 38 de ani, conducător auto la societate, Daniel Cristian B., de 34 de ani, delegat al celei de-a doua firme, toţi din Slatina, fără antecedente penale, şi Constantin Iulian C., de 39 de ani, gestionar, Cătălin S., gestionar-şef, Victoria C., de 43 de ani, gestionar cântaragiu, Cristian Filip M., de 39 de ani, gestionar, Marian V., de 31 de ani, inginer pe platforma siderurgică, fără antecedente penale, din Galaţi.Toţi au fost audiaţi luni noapte la Galaţi, patru dintre ei fiind arestaţi. Gubandru şi celelalte şase persoane au fost lăsate în libertate, dar au primit interdicţia de a părăsi ţara pe perioada anchetei. Procurorii gălăţeni nu sunt de acord cu decizia judecătorilor şi cer arestarea lui Gubandru şi a celorlalte şase persoane.
Potrivit procurorului Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, recursul va fi judecat astăzi sau mâine la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Dacă vor fi găsite vinovate, cele 11 persoane riscă ani grei de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...