5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistraţii din Galaţi cer arestarea consilierului Gubandru

Magistraţii din Galaţi cer arestarea consilierului Gubandru

Procurorii gălăţeni au făcut recurs în cazul consilierului local Marin Gubandru, cercetat alături de alte zece persoane pentru infracţiunea de deplapidare. Aceştia cer arestarea lui Gubandru şi a celorlalţi slătineni anchetaţi în acest caz.

După ce judecătorii au decis cercetarea în stare de libertate a consilierului local din Slatina, Marin Gubandru, şi a altor şase persoane, suspectate că au făcut trafic cu lingouri de argint, procurorii din Galaţi au formulat recurs şi cer arestarea lor. Magistraţii gălăţeni spun că Gubandru şi cele şase persoane ar trebui cercetaţi în stare de arest, având în vedere infracţiunile pentru care sunt acuzaţi.
Consilierul Marin Gubandru, de 53 de ani, care deţine o topitorie de aluminiu în Slatina, a fost ridicat luni de poliţişti, de la domiciliul său. El este suspectat că împreună cu mai multe persoane au făcut trafic cu lingouri de aluminiu, folosite în procesul de producţie al platformei siderurgice Arcelor Mittal Galaţi, utilizând avize false de însoţire şi de cântărire a mărfii. Este vorba de Leonida Cornel C., de 57 de ani, Ovidiu C., de 26 de ani, ambii administratori la o societate comercială de transport din Slatina, Iulian F., de 34 de ani, delegat la aceeaşi firmă, Marius L., de 38 de ani, conducător auto la societate, Daniel Cristian B., de 34 de ani, delegat al celei de-a doua firme, toţi din Slatina, fără antecedente penale, şi Constantin Iulian C., de 39 de ani, gestionar, Cătălin S., gestionar-şef, Victoria C., de 43 de ani, gestionar cântaragiu, Cristian Filip M., de 39 de ani, gestionar, Marian V., de 31 de ani, inginer pe platforma siderurgică, fără antecedente penale, din Galaţi.Toţi au fost audiaţi luni noapte la Galaţi, patru dintre ei fiind arestaţi. Gubandru şi celelalte şase persoane au fost lăsate în libertate, dar au primit interdicţia de a părăsi ţara pe perioada anchetei. Procurorii gălăţeni nu sunt de acord cu decizia judecătorilor şi cer arestarea lui Gubandru şi a celorlalte şase persoane.
Potrivit procurorului Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, recursul va fi judecat astăzi sau mâine la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Dacă vor fi găsite vinovate, cele 11 persoane riscă ani grei de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU