22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal (m): Naţionala României de tineret s-a calificat la CE

Handbal (m): Naţionala României de tineret s-a calificat la CE

Naţionala de handbal masculin tineret s-a calificat, astăzi, la turneul final al Campionatului European din 2010 (Slovacia), după ce s-a clasat pe locul secund în grupa a V-a preliminară, ale cărei partide s-au desfăşurat la Braşov, informează mediafax.ro.
În ultimul meci, România a remizat dramatic, cu Austria, scor 25-25 (11-12). Handbaliştii români au dominat repriza secundă, dar erau conduşi cu 25-23, în ultimul minut de joc, reuşind in extremis să egaleze, de la 7 metri, prin Cristian Ghiţă. Apoi, echipa României a fost nevoită să aştepte şi disputarea ultimei partide din grupă, Franţa-Norvegia, de rezultatul căreia depindea calificarea. Franţa a câştigat, cu 32-25, şi a ajutat România să se califice la turneul final.
Tricolorii antrenaţi de Titel Răduţă şi Gabriel Armanu au obţinut o victorie, un egal şi o înfrângere, în grupa a V-a de calificare.
Pe primul loc al grupei s-a clasat Franţa, cu 6 puncte din trei meciuri, iar pe locul secund s-a aflat România, cu 3 puncte, urmată de Norvegia, 2 puncte, şi Austria, un punct.

Rezultatele complete:

Vineri – Franţa-Austria 37-19, România-Norvegia 32-27;
Sâmbătă – România-Franţa 25-33, Norvegia-Austria 34-26;
Duminică – România-Austria 25-25, Franţa-Norvegia 32-25.
Turneul final al CE de tineret va avea loc în Slovacia, între 29 iulie şi 8 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS