23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadu Dan Floarea „se leapădă“ de senatorul Voicu

Radu Dan Floarea „se leapădă“ de senatorul Voicu

O nouă stenogramă în care apare discuţia telefonică între afaceristul târgujian Radu Dan Floarea şi avocata acestuia Laura Drăgotescu a fost folosită de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a obţine mandatul de arestare pentru senatorul Cătălin Voicu. Floarea susţine în stenogramă că nu este finul parlamentarului şi că nu are legătură cu împrumutul de la Costel Căşuneanu.

Omul de afaceri târgujian, Radu Dan Floarea, cel pe care senatorul Cătălin Voicu, în prezent arestat, îl considera fin într-o convorbire telefonică, s-a lepădat de naşul său. Ultima stenogramă dată publicităţii de presa centrală prezintă o convorbire telefonică înregistrată la sfârşitul lunii martie şi purtată între Radu Dan Floarea şi avocata acestuia, Laura Drăgotescu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au folosit stenograma convorbirii telefonice dintre cei doi târgujieni pentru a elimina alibiul pe care senatorul Cătălin Voicu încerca să şi-l construiască, aşa cum rezultă dintr-o altă stenogramă din decembrie 2009. Atunci, Cătălin Voicu i-a telefonat finului său de la Târgu Jiu, Radu Dan Floarea, căruia i-a lăsat să se înţeleagă faptul că trebuie să îi achite o datorie omului de afaceri Costel Căşuneanu. Banii ar fi fost împrumutaţi de gorjean pentru a continua lucrările la un campus din judeţ şi nu ar fi fost de fapt şpagă pentru un magistrat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Floarea nu mai e fin şi nu are datorii

Potrivit noii stenograme, Radu Dan Floarea nu mai este fin al lui Cătălin Voicu. În discuţia cu avocata sa, Laura Drăgotescu, Floarea susţine că a fost introdus fără voia sa în cazul „Voicu“ şi că şi-a plătit toate împrumuturile către omul de afaceri Costel Căşuneanu. Avocata Laura Drăgotescu îl sunase pe afaceristul gorjean să îl anunţe că este subiectul unei stenograme care a apărut în presă şi că senatorul Cătălin Voicu a încercat să îi convingă pe procurorii DNA că suma de 200.000 de euro luată de la afaceristul bucureştean Costel Căşuneanu, pentru a-l scăpa de un dosar penal, nu era mită pentru un magistrat, ci împrumutul lui Radu Dan Floarea. În stenograma din 29 martie, patronul Tech Safety Târgu Jiu „se leapădă“ de Cătălin Voicu, iar declaraţiile sale au venit în sprijinul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au şi obţinut mandat de arestare preventivă pe numele senatorului şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.  

Ce spune stenograma?

Cele mai importante fragmente ale stenogramei din 29 martie arată că Radu Dan Floarea nu recunoaşte împrumutul şi susţine că nu are nici o relaţie de rudenie cu senatorul Cătălin Voicu:

„Laura Drăgotescu: În 11 decembrie, Cătălin Voicu le-a declarat procurorilor că a beneficiat de un singur împrumut de la omul de afaceri Căşuneanu, şi anume 200.000 de euro
Radu Dan Floarea: Aşa…
Laura Drăgotescu: Bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul său, Floarea Radu Hm… (îşi drege vocea). Senatorul…. de când sunteţi dumneavoastră finul ăstuia?
Radu Dan Floarea: Eu nu sunt finul lui în primul rând.
Laura Drăgotescu: Păi ştiu. A! Uitaţi, staţi că a apărut şi stenograma.V-o citesc toată… că a apărut până şi stenograma. (…)
Radu Dan Floarea: Asta e o discuţie pe care voia să mi-o inoculeze. Datoria mea – eu nu ştiu de unde a luat-o şi eu i-am dat-o înapoi. Şi am destui martori că i-am dat-o înapoi.
Radu Dan Floarea: Deci, ăsta e faptul că m-a chemat la el, că mi-a dat, mi-a zis că ar fi luat banii de acolo. Eu nu ştiu de unde i-a luat şi când am auzit că pur şi simplu îmi cere chestia asta cu avocatul, cu tine, să te duci tu acolo, am plecat şi dus am fost. Eu nu mă bag în jocuri de genul ăsta, mă!
Laura Drăgotescu: Dar ai? Ce vrusei să te întreb… asta e discuţie la telefon, nu?
Radu Dan Floarea: Da, telefonică, îmi aduc aminte de ea
(…)
Radu Dan Floarea: Da, îmi aduc aminte de ea, de încerca şi eu mă blocam că el are darul de a pune oprelişte pe om. Eu ştiam de datorie certă, care am datoria. Şi eu m-am achitat de datorie. Şi nici nu am… niciodată nu am primit asemenea sumă. Hai, mă! Să fim serioşi, ce dracu' încearcă să îmi pună mie în cârcă? Eu nu mă bag în jocuri de genul ăsta, mă!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII