15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePredoiu: Codurile de procedură civilă şi penală ar trebui adoptate până la raportul C.E. din vară

Predoiu: Codurile de procedură civilă şi penală ar trebui adoptate până la raportul C.E. din vară

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, luni, într-o declaraţie de presă, referindu-se la cele două Coduri de procedură cilă şi penală, că acestea ar trebui adoptate de Parlament, în mod rezonabil, până la raportul pe justiţie al Comisiei Europene din această vară.

"În ceea ce priveşte Codul de procedură civilă, am avut chiar în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) o discuţie cu mai mulţi parlamentari care mi-au comunicat că mai sunt de discutat aproximativ 200 de articole. Au mers mai lent lucrurile la Codul de Procedură Penală. Cred şi sper, în mod rezonabil, că până la raportul pe justiţie al Comisiei Europene din vară, vom avea aceste două proiecte aprobate de Parlament", a spus ministrul Justiţiei.

Potrivit lui Predoiu, nu s-a fixat deocamdată un termen pentru implementarea codurilor, deoarece sistemul judiciar trebuie să fie pregătit pentru a le pune în practică. "Vom trece la implementarea Codurilor doar atunci când sistemul judiciar va fi pregătit din punct de vedere al resurselor umane şi logistice. Dacă vom fi gata până în 2011, atunci va fi foarte bine, dar nu ne-am propus o dată concretă", a adăugat Cătălin Predoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU