15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a adoptat actul normativ privind combaterea pirateriei în transport

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea pirateriei în transport

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea pirateriei în transport, şcolile de şoferi urmând să primească amenzi de până la 15.000 de lei dacă nu deţin autorizaţie, iar pentru transportul public neautorizat vor fi reţinute plăcuţele şi certificatul de înmatriculare.

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni o Ordonanţă de Urgenţă privind întărirea controlului în scopul combaterii transportului ilicit de persoane, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Potrivit actului normativ, şcolile de şoferi şi instructorii auto independenţi vor primi amenzi de la 10.000 la 15.000 de lei dacă pregătesc persoane pentru obţinerea permisului fără a deţine autorizaţie, sau dacă au autorizaţia este suspendată, anulată, expirată ori declarată pierdută.

Actul normativ interzice activitatea de taximetrie în altă localitate decât cea pentru care s-a emis autorizaţia de transport. În cazul utilizării unui autoturism 8+1 pentru transportul public de persoane fără a deţine autorizaţie, poliţiştii reţin plăcuţele şi certificatul de înmatriculare şi aplică o amendă. În ceea ce priveşte transportul public local, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac atât de reprezentanţii primăriei cât şi de poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS