15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă spontană la ArcelorMittal

Grevă spontană la ArcelorMittal

Câteva sute de angajaţi ArcelorMittal Tubular Products Roman au declanşat, luni, o grevă spontană, protestând în curtea unităţii, nemulţumiţi că în fabrică au fost aduşi la muncă oameni de la o firmă prestatoare de servicii care încasează salarii mai mari decât ei, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit liderului de sindicat, Gheorghe Ciobanu, câteva zeci de persoane au fost aduse de conducerea executivă pentru a lucra în fabrică de la o firmă care nu are ca obiect de activitate fabricarea de ţevi.

"În plus, am constatat că ei au primit o sumă totală brută mai mare decât am primit noi. Noi avem salarii de mizerie. Conform codului muncii, în activitatea de bază a unei întreprinderi nu pot fi făcute lucrări cu o firmă prestatoare de servicii. Săptămâna trecută, când au venit cei de la Direcţia de Muncă, acele persoane au dispărut din unitate, lucru care dovedeşte că lucrează ilegal. Acestea sunt nemulţumirile angajaţilor, activitatea în fabrică a fost întreruptă pe tot parcursul zilei. Conducerea executivă nu vrea să recunoască aceste lucruri", a susţinut liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS