14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful gărzii de intervenţie de la ISU Dolj a murit înecat

Şeful gărzii de intervenţie de la ISU Dolj a murit înecat

Nici până la această oră nu a fost scos la suprafaţă trupul neînsufleţit al  plutonierului major Emil Bondrescu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, care s-a înecat vineri seara în Lacul Fântânele. Cel decedat este nimeni altul decât şeful Gărzii de intervenţie de la ISU Dolj, un scafandru experimentat, în vârstă de 36 de ani.

Subofiţerul se afla în afara programului şi fusese solicitat de o firmă care are în concesiune lacul să se scufunde la o adâncime de cinci metri pentru a fixa o pânză geo-textilă, menită să etanşeze stăvilarul. Imediat după incident, colegii scafandrului au venit să-l salveze, însă a fost prea târziu.

"Din nefericire, a intrat de mai multe ori în lac, la un stăvilar de reglare a debitului apei. A patra oară a fost neşansă şi n-a mai ieşit de acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Medicii de la SMURD spun că au participat împreună cu subofiţerul la multe acţiuni de salvare a victimelor de la înec şi că acesta era o persoană extrem de bine pregătită profesional.

Sâmbătă, la solicitarea familiei, trei scafandri de la barajul Porţile de Fier au venit să dea o mână de ajutor la găsirea trupului neînsufleţit al subofiţerului înecat. Cei trei scafandri au considerat însă că este prea periculos să se scufunde în zona stăvilarului de la Fântânele.

Mâine va sosi la faţa locului un echipaj de scafandri de la Constanţa, care va încerca din nou să scoată la suprafaţă corpul subofiţerului înecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII