14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandate de arestare pentru Costiniu, Locic şi Căşuneanu

Mandate de arestare pentru Costiniu, Locic şi Căşuneanu

Înalta Curte de Casaţie a dispus în această noapte arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de 9 judecători al ÎCCJ.

Judecătorul Costiniu a fost audiat la ÎCCJ aproximativ o oră şi jumătate. Oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au dat şi ei declaraţii în faţa instanţei care a judecat propunerea DNA de arestare preventivă.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au venit şi rudele omului de afaceri Costel Căşuneanu, care au stat aproximativ o oră la instanţă, timp în care au discutat cu omul de afaceri şi i-au adus mâncare. De asemenea, la instanţă au venit şi apropiaţi ai lui Marius Locic, în timp ce soţia  judecătorului Costiniu este prezentă la ÎCCJ încă de dimineaţă, ea luând parte la şedinţa de judecată.

Instanţa supremă a respins excepţiile de procedură invocate de avocaţi în dosar, iar începând cu ora 10.45, judecătoarea Corina Jîjîie a început audierea celor trei inculpaţi, primul fiind ascultat Costel Căşuneanu. Cei trei au fost audiaţi separat, Costiniu şi Locic fiind scoşi din sala de judecată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat, vineri, la ora 9.45, şedinţa de judecată în care se discută cererea DNA de arestare a judecătorului Costiniu, Căşuneanu şi Locic, după ce avocatul lui Căşuneanu a ridicat trei excepţii de nelegalitate. Avocatul lui Căşuneanu, Gheorghiţă Mateuţ, a susţinut în faţa instanţei că clientul său nu a fost audiat înainte de întocmirea propunerii de arestare şi că omul de afaceri Căşuneanu nu a fost audiat înainte de a se emite ordonaţa de punere în mişcare a acţiunii penale. Tototdată, potrivit avocatului Mateuţ, instanţa deliberează şi cu privire la nemotivarea suficientă a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă.

ÎCCJ a început, vineri la ora 8.00, judecarea cererii de arestare preventivă, făcută de DNA pentru judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi  Costel Căşuneanu, implicaţi în dosarul senatorului Cătălin Voicu. La şedinţa de judecată a participat şi soţia lui Costiniu, magistratul Viorica Costiniu, precum şi fratele omului de afaceri Marius Locic.

Corina Jîjîie este magistratul care a judecat cererea de arestare făcută de DNA.

Procurorii DNA au emis joi ordonanţe de reţinere pentru omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu, aceştia fiind duşi în arestul Poliţiei Capitalei şi apoi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Tot joi, procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi pentru omul de afaceri Marius Locic, care a fost dus, de asemenea, în arestul Poliţiei Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII