18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvionul preşedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit în Rusia

Avionul preşedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit în Rusia

Avionul preşedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit în apropiere de un aeroport din Rusia, a declarat un oficial polonez aflat la aeroport, relatează Euronews, citat de NewsIn.

Preşedintele polonez Lech Kaczynski se afla împreună cu soţia sa la bordul avionului care s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk, în Rusia, a anunţat Ministerul polonez de Externe citat de Fox News.

Avionul s-a prăbuşit în timp ce efectua manevre de aterizare.

Preşedintele se afla împreună cu soţia sa la bordul avionului. La bordul avionului se aflau 87 de persoane, printre care nhumeroşi demnitari polonezi, fratele preşedintelui, fostul premier Jaroslaw Kaczynski, precum şi liderii altor două partide poloneze, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer şi preşedintele băncii naţionale Sławomir Skrzypek..

Nicio persoană aflată la bordul avionului nu a supravieţuit, a anunţat guvernatorul regiunii ruse, într-o intervenţie televizată

"Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, pentru postul de televiziune polonez TVN24.

Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII