14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaltere: Ninel Minculescu, trei medalii de aur la CE de haltere

Haltere: Ninel Minculescu, trei medalii de aur la CE de haltere

Sportivul român Ninel Miculescu a câştigat, miercuri, la categoria 69 de kilograme, trei medalii de aur la Campionatul European de haltere de la Minsk, la stilul smuls (153 kilograme), la stilul aruncat (180 kilograme) şi la total (333 kilograme), informează mediafax.ro.
 La stilul smuls, Ninel Miculescu a intrat direct la 147 kilograme, reuşind din prima încercare, cu care a trecut pe primul loc. Rusul Mihail Gobeev l-a detronat apoi, cu 148 kilograme, urmat de turcul Mete Binay (149 kilograme), dar Niculescu a plusat la 150 kilograme, redevenind lider. La ultima încercare, Binay a ratat la 151 kilograme, iar medalia de aur a revenit românului, la stilul smuls, care a reuşit 153 de kilograme la ultima apariţie.
La stilul aruncat, Ninel Miculescu a început direct la 170 kilograme, cu o reuşită, în competiţie cu acelaşi Gobeev, din Rusia, 171 kilograme la prima încercare. Miculescu a ridicat apoi 175 kilograme, trecând din nou pe primul loc, dar rusul a ripostat cu o reuşită la 178 kilograme. Halterofilul român a ridicat 180 de kilograme, câştigând foarte sigur pe el medalia de aur şi la stilul aruncat, mai ales că Gobeev a cedat la ultima încercare.
Cele două performanţe din ambele stiluri i-au adus halterofilului român şi medalia de aur la total, cu 333 kilograme, singura care punctează la nivel olimpic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS