22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Pandurii Târgu Jiu – Dinamo 0-0

Fotbal: Pandurii Târgu Jiu – Dinamo 0-0

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 0-0

Stadion Municipal, spectatori 7.000

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Orac, Rusu, Murgan (84, Kamara), Vranjes (’52, Hidişan) – Tremonti (’89, Stromajer) – Raskovic.

Antrenor Sorin Cîrţu

Dinamo: Cr. Munteanu – Molinero, Scarlatache, Moţi, Zie Diabate – Torje (’83, Ad. Cristea), D. Kone, N’Doye (77, Boştină), Alexe – An. Cristea, M. Niculae (’85, Niculescu).

Antrenor Cornel Ţălnar

Cartonaşe galbene: Chibulcutean ’15, Popete ’70, Rusu ‘75 / Zie Diabate ‘1, Molinero ’19, Scarlatache ‘59

Au arbitrat: I. Kovacs – Ed. Crângaşu, Vl. Urzică.

 

Pandurii Târgu Jiu a reuşit a cincea remiză albă din retur, dar ultimele, cu Steaua şi Dinamo fac mai mult decât un punct, aducând un bonus şi la moralul jucătorilor lui Cîrţu.

Dinamo nu s-a împiedicat niciodată la Târgu Jiu şi cu gândul la un loc pe podium în cazul unei victorii a trecut pesta faza tatonării. Pandurii, în aceeaşi formulă ca şi în remiza cu Steaua, au făcut cu greu faţă iureşului de debut al oaspeţilor care şi-au trecut în cont trei ocazii în primele zece minute. Stanca şi-a făcut încălzirea cu şutul centrare al lui Alexe (‘6) iar câteva momente mai târziu a fost ocrotit de şansă la devierea lui Moţi din centrul careului, balonul ocolind de puţin poarta gorjenilor (‘7). Gazdele au tremurat serios la incursiunea lui Andrei Cristea care l-a întors pe Martinovic dar nu a găsit cadrul porţii din centrul careului (‘9). Pandurii a replicat imediat prin Tremonti, însă defensiva lui Ţălnar a salvat situaţia la şutul brazilianului din interiorul careului (‘11). Presiunea lui Dinamo s-a mai potolit după primul sfert de oră şi disputa s-a mutat la centrul terenului pentru minute bune. Dinamo a terminat în corzi prima parte, Pandurii fiind echipa mai periculoasă în două rânduri. Raskovic a reluat cu talpa, imprecis, în minutul 42 iar Cristi Munteanu a avut o intervenţie salvatoare în ultimul minut când Popete a centrat, Moţi a deviat spre propria poartă şi goalkeeperul oaspeţilor a scos de la rădăcina barei.

 

Atacanţii, la trecerea timpului

 

“Cîinii” au ieşit primii de la cabine dar gorjenii au părut mai decişi după pauză. Popete l-a culcat pe Zie Diabate, a centrat în careu şi Moţi a respins, gazdele cerând henţ la intervenţia fundaşului dinamovist(‘49). Cardoso s-a aflat la originea altor două ocazii, ambele din faze fixe. Mai întâi balonul deviat cu capul de un pandur a fost reţinut de Munteanu iar apoi brazilianul a trimis un şut centrare la colţul lung şi portarul oaspeţilor a respins spectaculos. Dinamo a stat doar la bunăvoinţa lui Kovacs care le-a oferit câteva lovituri din prejma careului, toate irosite. Finalul s-a jucat cu garda jos de ambele părţi. Cîrţu l-a introdus pe Kamara în locul accidentatului Murgan iar Ţălnar a replicat cu Niculescu şi Adrian Cristea. Celălat Cristea a croşetat în careul pandurilor, dar nu a găsit colţul scurt la fel ca Niculescu puţin mai devreme. Pandurii a terminat jocul cu trei atacanţi pe teren, însă Stromajer nu a mai avut forţa să schimbe tabela la ultima fază, şutul său telefonat fiind cules de Munteanu. Cîrţu a fost cel aplaudat la final, spectatorii decontându-i lui punctul obţinut în timp ce Borcea a avut parte de tachinările oltenilor din tribune. “Niciodată în Champions League” i-au transmis gorjenii iar după remiza de la Târgu Jiu visul lui Cristi Borcea este departe de a se realiza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU