14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpertiză tehnică în cazul accidentului provocat de un jandarm băut

Expertiză tehnică în cazul accidentului provocat de un jandarm băut

Autoturismul condus de jandarmul din Vâlcea, care în seara de Înviere, băut fiind, a accidentat mortal un copil şi  a rănit grav alţi doi, pe raza localităţii Grădinari din judeţul Olt, va fi supus unei expertize tehnice. Poliţiştii olteni vor cere acest test pentru  a stabili cu exactitate viteza cu care circula vehiculul, dar şi starea tehnică a acestuia. În momentul producerii accidentului, jandarmul avea o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere cu o alcoolemie peste limita legală. Urmează ca autoturismul să fie supus unei expertize tehnice pentru stabilirea cu exactitate  a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului“, a explicat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.  
Iulian Simoiu, de 27 de ani, angajat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, conducea un autoturism Opel Astra. Potrivit poliţiştilor, tânărul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat într-un grup de copii de etnie romă care se afla pe trotuar. Trei dintre copii, toţi în vârstă de 11 ani, au fost răniţi şi au fost transportaţi de localnici  la spitalul din Drăgăşani. Unul dintre ei, Claudiu Rudică a murit la scurt timp. Ceilalţi doi, Adrian Stoian şi Constantin Dragomir, au fost internaţi cu răni grave. Ulterior, unul minoro a fost transferat la Bucureşti.
Localnicii susţin că jandarmul s-ar fi luat la întrecere cu un alt autoturism. „Deocamdată nu s-a stabilit dacă a fost vorba despre o întrecere, dar se verifică şi acest aspect“, a mai spus Claudia Radu. Potrivit acesteia, întrucât şoferul se afla sub influenţa alcoolului, el riscă până la 15 de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII