16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePăcuraru şi Morega au susţinut în instanţă că aveau doar relaţii de serviciu, fiind colegi de partid

Păcuraru şi Morega au susţinut în instanţă că aveau doar relaţii de serviciu, fiind colegi de partid

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a audiat, miercuri, pe Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega în procesul în care fostul ministru este acuzat de luare de mită, iar fostul membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la societăţile comerciale Complexele Rovinari şi Turceni de dare de mită.

La termenul de miercuri al procesului lui Păcuraru şi Morega, magistraţii Înaltei Curţi au citit actul de sesizare al instanţei, după ce au constatat că avocaţii celor doi nu mai au chestiuni prealabile de invocat în această cauză.

După aceea, preşedintele completului de judecată i-a întrebat pe cei doi inculpaţi dacă vor să facă declaraţii în faţa instanţei, Păcuraru şi Morega spunând că sunt de acord.

Fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, a fost primul audiat de magistraţii ÎCCJ. Păcuraru a susţinut că a refuzat să facă declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în faza de urmărire penală, deoarece a observat că procurorii "manifestă rea-voinţă". Fostul ministru a explicat că a aflat de la doi martori din dosar că procurorii ar fi încercat să îi determine "să spună lucruri neadevărate".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS