20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoody's a înrăutăţit ratingurile a cinci bănci elene, ca urmare a vulnerabilităţii lor financiare

Moody’s a înrăutăţit ratingurile a cinci bănci elene, ca urmare a vulnerabilităţii lor financiare

Agenţia de evaluare financiară Moody's a coborât miercuri calificativele pentru depozite şi datorii ale principalelor cinci bănci elene, care au activităţi şi pe piaţa din România, şi a menţinut perspectiva negativă, motivând decizia prin înrăutăţirea situaţiei lor financiare.

Este vorba de liderul pieţei bancare elene, National Bank of Greece (NBG), al cărui rating a fost coborât la "A2", de la "A1", potrivit unui comunicat al agenţiei. De asemenea, Moody's a coborât cu o treaptă calificativele pentru Alpha Bank, Eurobank EFG şi Emporiki Bank, filială a grupului Credit Agricole, de la "A2/Prime-1" la "A3/Prime-2".

În schimb, Moody's a tăiat cu două trepte ratingul pentru Piraeus Bank, de la "A2/Prime-1" à "Baa1/Prime-2". Agenţia a avertizat că vor continua să aibă loc presiuni asupra instituţiilor financiare elene, ca urmare a crizei grave prin care trece Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS