22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Voicu ar fi încercat să preconstituie probe pentru apărarea sa

Cătălin Voicu ar fi încercat să preconstituie probe pentru apărarea sa

Cătălin Voicu ar fi încercat să preconstituie probe pentru apărarea sa, purtând o discuţie dinainte stabilită cu finul său, ca să arate că banii de la Căşuneanu erau împrumut pentru acesta, susţin procurorii DNA în referatul trimis la parlament, privind avizul de arestare preventivă a senatorului.

Conform documentului menţionat, în 11 decembrie, Cătălin Voicu le-a declarat procurorilor că a beneficiat de un singur împrumut de la omul de afaceri Căşuneanu, şi anume 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul său, Dan Florea Radu. Senatorul Voicu a mai spus că finul său executase reparaţii la un campus universitar din Târgu Jiu, iar beneficiarul, Ministerul Învăţământului, nu-i achitase contravaloarea lucrărilor. În consecinţă, avea nevoie de bani până îi primea de la minister.
În acelaşi document se arată că, în ziua următoare audierii lui Voicu la DNA, senatorul i-a cerut finului său, prin intermediul altei persoane, să vină urgent la Bucureşti.
Ulterior, susţin procurorii, în 21 decembrie, când Cătălin Voicu a văzut în instanţă că îi sunt interceptate convorbirile telefonice, ar fi încercat să preconstituie probe, printr-o discuţie la telefon cu finul său, care să confirme declaraţia dată de senator la DNA în 11 decembrie.
„La data de 21 decembrie 2009, cu ocazia judecării de către ÎCCJ a plângerii împotriva ordonanţei prin care s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea, inculpatul Cătălin Voicu, având acces la probele administrate în cauză şi aflând că îi sunt interceptate convorbirile telefonice, a încercat să preconstituie probe în sensul celor declarate la 11 decembrie 2009. Astfel, l-a contactat telefonic pe Florea Radu Dan şi, în baza unei înţelegeri prealabile, au purtat un dialog în cursul căruia au încercat să acrediteze ideea că acesta din urmă a primit cu titlu de împrumut o sumă de bani de la inculpatul Cătălin Voicu, pe care senatorul ar fi împrumutat-o de la învinuitul Costel Căşuneanu, cu termen de restituire până la sfârşitul lui 2009. Prin acţiunile întreprinse, inculpatul a încercat să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului în cauză“, se arată în documentul menţionat.

Cătălin Voicu: Unde eşti, domnu’ fin?
Radu Dan Florea: Să trăiţi! Acu’ ieşii de la spital. Am avut un puseu de tensiune şi stătui la perfuzii. Îmi cer scuze că nu avusei telefonul.
Cătălin Voicu: Măi omule…
Radu Dan Florea: Am zis că mor…
….
Cătălin Voicu: Da’ unde eşti? Când ne vedem?
Radu Dan Florea: Astă-seară sau mâine cel târziu.
Cătălin Voicu: Măi omule… măi omule, trebuie neapărat să îi dai banii omului ăla înapoi. E vorba de domnul Căşuneanu.
Radu Dan Florea: Da.
Cătălin Voicu: Şi aşa am o mie de probleme, înţelegi, de la chestia asta.
Radu Dan Florea: Oricum până la sfârşitul anului e rezolvată.
Cătălin Voicu: Păi eu aşa i-am promis, că-i dăm până la sfârşitul anului, domne!
Radu Dan Florea: O rezolvăm până la sfârşitul anului.
Cătălin Voicu: Am rugămintea: vino azi, vino azi la Bucureşti, ca să vedem exact când crezi că poţi să-i dai banii pentru că vreau neapărat să găsim o formulă să te prezinţi să-i dai banii, înţelegi, omului.
Radu Dan Florea: Am înţeles, ori astă-seară, da-s slăbit astă-seară, ori mâine-dimineaţă sunt aici.
Cătălin Voicu: Bine, ai grijă… Bun. Deci, rugămintea pe care o am: fă-ţi toate socotelile şi dă-i omului banii înapoi până la sfârşitul anului.
Radu Dan Florea: Da, da.
Cătălin Voicu: Că eu, în ce mă priveşte, mă lupt şi voi demonstra ce am de demonstrat, că n-am nici o legătură cu povestea asta, pentru că… da’ omului trebuie să-i dai banii că eu aşa i-am promis, până la sfârşitul anului.
Radu Dan Florea: Am înţeles, am înţeles, ne ţinem de cuvânt.
Cătălin Voicu: Te încadrezi, nu? Până la sfârşitul anului?
Radu Dan Florea: Da, ne încadrăm până la sfârşit. Ne încadrăm.
Cătălin Voicu: Bine, că eu nici nu am voie să iau legătura cu el acum. Nici nu ştiu cum. Va trebui să te duci tu personal să îi duci. Nu ştiu, ne mai gândim, ne punem de acord aci sau prin avocat. Să vedem că trebuie să…
Radu Dan Florea: Prin avocat, prin avocat, datoria e clară, asta-i datoria şi… domne banii.
Cătălin Voicu: E în regulă. Bine. Hai, te aştept!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cerere care a fost înaintată instanţei vineri, 26 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU