14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDescinderi ale poliţiei în locuinţele a şapte tineri craioveni

Descinderi ale poliţiei în locuinţele a şapte tineri craioveni

Şapte tineri din municipiul Craiova sunt suspectaţi că au accesat, fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile mai multor persoane, transferând în alte conturi diferite sume de bani. Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 25.000 de lei, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
La data de 26 martie, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Craiova şi lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj, au descins la locuinţele mai multor suspecţi de comiterea de infracţiuni informatice.
În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că Octavian S., de 23 de ani, Bogdan T., de 20 de ani, Mihai J., de 27 de ani, Adrian B., de 24 de ani, Andrei R., de 25 de ani, toţi din municipiul Craiova, împreună cu alte persoane, la sfârşitul anului 2009, au constituit un grup infracţional în vederea săvârşirii de fraude informatice.
Astfel, în perioada octombrie 2009 – februarie 2010, Octavian S. şi Bogdan T., împreună cu alte persoane, au accesat, fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, aplicaţia de INTERNET BANKING folosită de părţile vătămate Catăli R., Ion P., Ionuţ T., Dănuţ S. şi Iulia S., intrând în posesia user-elor şi a parolelor de acces folosite de victime pentru operaţiuni financiare realizate prin intermediul aplicaţiei.
Folosind datele obţinute prin accesarea, fără drept, a sistemelor informatice, suspecţii au transferat din conturile părţilor vătămate suma totală de 25.210 de lei în alte conturi deschise la diferite bănci pe numele lui Octavian S., Mihai J., Adrian B. şi Andrei R., bani ce au fost ridicaţi de persoanele care figurau ca titulare ale respectivelor conturi.
În urma celor opt percheziţii domiciliare, oamenii legii au ridicat în vederea cercetărilor opt unităţi centrale, CD -uri/DVD -uri, precum şi alte medii de stocare a datelor informatice, iar şapte persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj în vederea audierii.
În baza probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Octavian S. pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 8 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, art. 42 alin. 1-3 din Legea 161/2003-Titlu III pivind combaterea criminalităţii informatice şi art. 27 din Legea 365/2002 privind comerţul electronic, ceilalţi şase suspecţi fiind cercetaţi în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII