11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Ordonanţe de reţinere pentru şase persoane din clanul „Bomboană“

Dolj: Ordonanţe de reţinere pentru şase persoane din clanul „Bomboană“

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru şase persoane de etnie romă aparţinând grupării de băileşteni din clanul „Bomboană“. Pentru alte trei persoane procurorii au propus emiterea de mandate de arestare în lipsă. Doi dintre bărbaţii implicaţi în traficul de persoane pe relaţia România – Italia au primit interdicţie de a părăsi ţara, iar alţi doi nu vor putea să părăsească localitatea de domiciliu. Astăzi cei şase băileşteni vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Gruparea de băileşteni din clanul „Bomboană“ era în atenţia ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova de aproximativ un an, timp în care oamenii legii au strâns date despre activitatea infracţională a acestora – trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

O mare parte dintre romii urmăriţi erau însă în Italia, unde se ocupau de proxenetism. Aceştia au ajuns de curând în ţară, pentru a participa la nunta lui Radu Valter, zis Remus sau Bomboană, care urma să aibă loc ieri, fapt care a ajuns şi la urechile poliţiştilor, aceştia din urmă cerând instanţei mandate pentru prinderea lor. Oamenii legii au obţinut 18 mandate de percheziţie şi alte 17 pe numele a tot atâtor persoane, iar ieri-dimineaţă, ofiţerii de la Crimă Organizată, însoţiţi de peste 250 de poliţişti, jandarmi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au descins simultan în 18 locuinţe din Băileşti. Pe toată perioada desfăşurării operaţiunii, forţele de ordine au fost sprijinite de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS