19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza elenă poate fi "începutul unui tsunami" în zona euro, avertizează comisarul UE pentru justiţie

Criza elenă poate fi „începutul unui tsunami” în zona euro, avertizează comisarul UE pentru justiţie

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a acuzat Germania de lipsă de solidaritate în urma reticenţelor de care a dat dovadă în susţinerea Greciei, afirmând că situaţia din această ţară ar putea fi "începutul unui tsunami" în zona euro, relatează AFP.

"Suntem o familie. Dacă unul dintre membrii se confruntă cu probleme, trebuie să îl ajutăm, pentru că lipsa unor ajutoare ar putea avea influenţe asupra tuturor celorlalte ţări care nu o mai duc atât de bine, precum Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franţa, etc.", a declarat Reding într-un interviu pentru postul de radio Bel-RTL.

"Grecia poate fi începutul unui tsunami", a adăugat ea.

Reding a făcut astfel apel la cancelarul german Angela Merkel, care dă dovadă de reticenţă în ceea ce priveşte ajutorarea Greciei şi pune condiţii dure pentru un eventual acord.

"Angela, puţin curaj. Şi tu ai probleme grave acasă, în Germania, pentru că populismul face ca toţi sau cea mai mare parte a germanilor să fie împortiva acestei solidarităţi. Spune-le că noi am fost solidari în momentul reunificării Germaniei. Am plătit cu toţii pentru a face acest lucru posibil şi nu regretăm", a declarat Reding.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII