11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci firme cer insolvenţa Dafora Mediaş, pentru recuperarea unor datorii de aproape 600.000 lei

Cinci firme cer insolvenţa Dafora Mediaş, pentru recuperarea unor datorii de aproape 600.000 lei

Cinci firme cer iniţierea procedurii de insolvenţă a Dafora Mediaş, pentru mai multe datorii totalizând aproape 600.000 lei, însă reprezentanţii companiei spun că, cel mai probabil, cererile vor fi respinse de instanţe, pentru că nu sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru admiterea lor.

Firmele care cer insolvenţa Dafora sunt Hexadome Construct, Media City Construction, Gaboni Construct, Geosond SA şi Unify Co. Ltd.

"Sumele solicitate şi menţionate au un cuantum relativ redus, comparând aceste sume cu capitalul social al societăţii, de 97,3 milioane lei, şi valoarea activelor imobilizate la 30 iunie 2009, de 320,64 milioane lei", arată reprezentanţii Dafora Mediaş.

Totodată, aceştia precizează că Dafora nu se află în stare de insolvenţă, iar creditorii folosesc cererea de declanşare a insolvenţei ca metodă de recuperare a creanţelor, dar şi de hărţuire.

"Astfel, majoritatea societăţilor nu se mai adresează instanţelor cu cereri de chemare în judecată pe dreptul comun sau pe alte proceduri uzuale reglementate de lege, ci solicită direct intrarea societăţilor în procedura insolvenţei", spun cei de la Dafora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS