12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS, în concediu medical

AVAS, în concediu medical

Premierul Emil Boc cere Ministerului Sănătăţii să urgenteze actul normativ ce prevede verificarea angajaţilor aflaţi în concediu medical şi spune că numai la AVAS, într-o singură lună, au fost 116 angajaţi în concediu medical.
„Am primit chiar astăzi o informare cu privire la AVAS, unde în luna februarie avem 116 concedii medicale. Din nefericire, este doar unul dintre cazurile privind utilizarea abuzivă a concediului medical“, a declarat premierul la începutul şedinţei de ieri a executivului.
Potrivit proiectului propus de Ministerul Sănătăţii, persoanele aflate în concediu medical vor fi verificate la domiciliu de reprezentanţii angajatorilor, ai Casei de Asigurări şi ai Poliţiei, iar dacă nu sunt găsite acasă nu vor mai primi indemnizaţia de asigurări sociale.
Ministerul Sănătăţii mai propune dublarea amenzilor pentru eliberarea certificatelor false de concediu de către medici. Astfel, amenzile vor avea valori cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.
Premierul Emil Boc declara, la sfârşitul lunii februarie, că „sute de angajaţi“ ai AVAS au cerut concediu medical pentru a scăpa de recalcularea salariilor potrivit grilei din Legea unică a salarizării. Potrivit unor informaţii neoficiale, în luna februarie a expirat Contractul Colectiv de Muncă la AVAS, iar potrivit noii legislaţii, acesta nu mai poate fi înnoit. În lipsa unui nou Contract Colectiv de Muncă, salariile ar urma să scadă, deoarece prin acest document au fost negociate o serie de sporuri. Însă, în perioada concediului medical, salariile nu pot fi reduse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS