17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaniel Morar: Apariţia în presă a stenogramelor în cazul Voicu nu afectează mersul anchetei penale

Daniel Morar: Apariţia în presă a stenogramelor în cazul Voicu nu afectează mersul anchetei penale

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat miercuri, la RFI, că apariţia în presă a stenogramelor din dosarul senatorului Cătălin Voicu nu afectează mersul anchetei penale desfăşurate de procurorii anticorupţie.

Întrebat dacă apariţia în presă a unor probe ar putea dezavantaja ancheta, Daniel Morar a spus: "E indiferent pentru anchetă. Nu vreau să spun nici că ajută, nici că strică, pentru că alea sunt probe administrate şi pentru că tot ce se întâmplă până ca un dosar să ajungă în faţa instanţei se întâmplă în biroul procurorului, indiferent ce se comentează în presă".

Morar a mai spus că nu este normal ca aceste probe să apară în presă., dar a adăugat că, în momentul în care procurorii sunt nevoiţi să transmită un dosar altor instituţii în afară de instanţe, există riscul scurgerii de informaţii. "Şi dacă ne uităm în urmă cu aproximativ trei ani, când tot procurorii DNA au solicitat fostului Parlament avizarea urmăririi penale pentru doi foşti miniştri, la acea dată parlamentari, rapoarele, referatele procurorului au fost pur şi simplu puse de către fostul Parlament pe site", a declarat Daniel Morar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS