22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul ARDNE: 30% din proiectele mari pe fonduri UE sunt blocate din cauza contestaţiilor

Directorul ARDNE: 30% din proiectele mari pe fonduri UE sunt blocate din cauza contestaţiilor

Directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est, Constantin Apostol, a declarat, luni, pentru NewsIn, că 30% din proiectele de peste un milion de euro care sunt în curs de implementare în zona de nord-est sunt blocate din cauza contestaţiilor.

Potrivit directorului ARDNE, sunt întârzieri şi până la opt luni la unele contracte semnate cu autorităţi din Regiunea de Nord-Est, transmite corespondentul NewsIn.

"În general, sunt contestate circa 60% din proiecte. Vorbesc de proiectele mari, de peste un milion de euro. Din acestea, 30% sunt rezolvate pe cale amiabilă, însă celelalte ajung în instanţă. Avem probleme mai ales pe axa 2 (reabilitarea infrastructurii, n.r.), dar şi pe alte axe. Noi verificăm aceste licitaţii abia la prima cerere de decontare. Licitaţiile depind strict de autorităţi, noi am semnat contractele cu beneficiarii, le-am făcut instruirea", a declarat directorul ARDNE, Constantin Apostol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS