17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgu Jiu: Zeci de părinți și elevi au protestat în fața Prefecturii Gorj împotriva comasării unei unități școlare

Târgu Jiu: Zeci de părinți și elevi au protestat în fața Prefecturii Gorj împotriva comasării unei unități școlare

Peste 80 de persoane, elevi și părinții lor, au protestat astăzi în centrul municipiului Târgu Jiu, în fața sediului Prefecturii Gorj, fiind nemulțumiți de comasarea unei unități școlare.

Protestatarii au scandat mai bine de o oră ”Nu ne furați școala!”, fiind ”înarmați” și cu pancarde. Acesta nu este primul protest, în urmă cu câteva săptămâni, tot în fața Prefecturii Gorj și-au manifestat nemulțumirea și câțiva părinți ai elevilor din comuna Stănești și ai unora din comuna Drăguțești. Și aici două unități școlare vor fi comasate anul viitor. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a decis că Școala Generală Nr. 7 din Iezureni, cartierul unde locuiesc protestatarii, va fi comasată cu Școala Generală Nr. 2 din Târgu Jiu. Comasarea îi nemulțumește atât pe elevi, cât și pe părinții acestora, din cauza faptului că pentru a ajunge în cartierul unde este situată Școala Generală Nr. 2 elevii vor face naveta.  Părinţii acuză conducerea Inspectoratului Şcolar de închiderea şcolii şi vor să acţioneze în instanţă această instituţie. ”Nu este corect să închidă școala din Iezureni, acolo au fost făcute investiții și copiii noștri și noi acolo am învățat. De ce să fie nevoită fata mea, elevă în clasa a VI-a să facă naveta? De ce? Noi asta nu înțelegem”, a spus unul dintre părinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU