17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe ascute lupta pentru putere în PD-L Gorj

Se ascute lupta pentru putere în PD-L Gorj

Preşedintele interimar al PD-L Gorj, deputatul Cosmin Popescu, şi-a dat demisia din funcţie şi aşteaptă ca Biroul Permanent Naţional să numească o persoană din afara Gorjului în fruntea partidului, pentru a linişti taberele celor care şi-au anunţat candidatura la şefia filialei judeţene. Ionel Manţog trage sforile să îşi pună omul şef la PD-L Gorj.

Pedeliştii gorjeni vor şef interimar din afara judeţului pentru a scăpa de luptele pentru putere din sânul organizaţiei, după ce preşedintele interimar al PD-L Gorj, Cosmin Popescu, şi-a dat demisia. Deputatul a confirmat că la începutul acestei săptămâni şi-a depus demisia la Secretariatul Biroului Permanent Naţional din Bucureşti şi că aşteaptă ca aceasta să fie aprobată. Luni urmează să fie desemnată altă persoană care să se ocupe de PD-L Gorj până la organizarea alegerilor. Cosmin Popescu a declarat că a renunţat la şefia partidului, în fruntea căruia a fost numit în iulie 2008, întrucât şi-a îndeplinit sarcinile pe care le-a avut în ceea ce priveşte organizarea alegerilor parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale: „Eu am demisia depusă şi aştept să se ia o decizie. Cel mai potrivit ar fi ca Biroul Permanent Naţional, care se întruneşte luni într-o şedinţă, să desemneze o persoană din afara judeţului la conducerea PD-L Gorj. Trebuie să fie cineva din afara competiţiei pentru alegerile din toamnă, în urma cărora va fi ales noul preşedinte al organizaţiei judeţene. Încă nu m-am hotărât dacă voi candida“, a declarat Cosmin Popescu.

Coleg de fapte penale cu Manţog

Deputatul Cosmin Popescu a fost condamnat recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului, şi un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Fostul preşedinte interimar al PD-L Gorj a făcut însă recurs la sentinţa de condamnare. Dosarul în care a fost pronunţată condamnarea parlamentarului are legătură cu fostul preşedinte al PD-L Gorj, Ionel Manţog, şi cu vila de strămutat de lux pe care acesta o deţine în cartierul Primăverii din Târgu Jiu. Pentru a-l ajuta pe Ionel Manţog să scape de un dosar penal instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, Cosmin Popescu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Economiei, s-a implicat în falsificarea unui raport de control ce viza modul în care fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia a ridicat pentru familia Manţog vila din Târgu Jiu. În ceea ce îl priveşte pe Manţog, politicianul gorjean a fost forţat de liderii de la centru să renunţe la şefia organizaţiei judeţene, la puţin timp după ce a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul vilei de strămutat de lux. Susţinut de Radu Berceanu şi Adriean Videanu (cel care răspunde la nivel naţional de organizaţia de la Gorj), Ionel Manţog a reuşit în 2008 să îl instaleze preşedinte interimar la filiala locală pe Cosmin Popescu, căruia i-a fost reînnoit mandatul de două ori.

Hoară nu ar spune nu  

De menţionat că de câteva luni PD-L Gorj a intrat în febra alegerilor. Ionel Manţog ar dori ca alt favorit de-al său, respectiv Marcel Hoară, să devină noul preşedinte al PD-L Gorj. Marcel Hoară este în prezent angajat al Ministerului Economiei, mai exact, preşedinte al Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale. De asemenea, Hoară este preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic de la Rovinari şi în 2009 a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, consilier personal al ministrului economiei, Adriean Videanu, cel care coordonează filiala PD-L Gorj. „Le mulţumesc colegilor din partid dacă mă propun pentru funcţia de preşedinte. În primul rând este vorba de un interimat până la alegerile de anul acesta. Eu cred că cineva de la Gorj va fi nominalizat, dar nu are importanţă, pentru că este vorba de un interimat. Eu fac parte din echipa PD-L Gorj“, a declarat Hoară, care locuieşte mai mult în Bucureşti. În cursa pentru şefia Organizaţiei Judeţene a PD-L a intrat însă şi senatorul-sindicalist Ion Ruşeţ, susţinut de sindicatele din minerit şi energie, unul dintre criticii lui Ionel Manţog.

Manţog vorbeşte despre răfuielile de la alegeri

Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, susţine acelaşi punct de vedere ca şi Cosmin Popescu în ceea ce priveşte interimatul pentru funcţia de preşedinte. Manţog este de părere că o persoană din afara judeţului ar mai linişti „apele“ înainte de alegeri: „Domnul Cosmin Popescu este tată de familie, deputat şi ştie ce face. E un gest de normalitate. El şi-a încheiat misiunea la partid… Urmează alegerile interne şi se vor naşte multe pasiuni şi chiar răfuieli. Iar stilul lui Cosmin, blândeţea lui l-au făcut să nu-şi dorească să gestioneze o astfel de situaţie de hărmălaie, inevitabilă la alegerile interne… Personal, cred că pentru perioada de interimat ar fi mai potrivit unul care e cât mai departe de disputele din partid“, a declarat cel care va conduce de facto PD-L Gorj şi după alegerile din toamnă. Liderilor de la centru le vine greu să se despartă de Ionel Manţog, în ciuda dosarelor penale pe care gorjeanul le are, acesta fiind considerat un veritabil trezorier al PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS