20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrokerii de asigurări spun că plafonarea comisionului la RCA le-a redus sensibil veniturile în 2009

Brokerii de asigurări spun că plafonarea comisionului la RCA le-a redus sensibil veniturile în 2009

Veniturile brokerilor de asigurare au scăzut în 2009 cu 15%, la 116 milioane euro, mai ales din cauza plafonării comisionului la RCA şi a pierderii unor clienţi mari ca urmare a anulării unor investiţii în sectoarele imobiliar şi industrial, a declarat joi preşedintele UNSICAR, Bogdan Andriescu.

"Un al motiv al scăderii veniturilor brokerilor este reprezentat de pierderea unui număr de clienţi mici care au renunţat la protecţia prin asigurare din cauza crizei economice", a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asiurpări din România (UNSICAR).

El a menţionat că, la valoarea calculată în euro, brokerii de asigurări au intermediat anul trecut prime brute subscrise de aproape 756 milioane euro cu 3% mai mult decât în 2008, în timp ce veniturile au scăzut cu 15%, la circa 116 milioane euro.

În 2008, brokerii de pe piaţa românească a asigurărilor au intermediat prime de 735 milioane euro şi au avut venituri de 133 milioane euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS