19.2 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBorbely: Campania Marea Debarasare va avea loc pe 26 şi 27 martie

Borbely: Campania Marea Debarasare va avea loc pe 26 şi 27 martie

Românii care deţin echipamente electrice şi electronice defecte sau pe care nu le mai folosesc pot renunţa la ele pe 26 şi 27 martie, prin programul Marea Debarasare, derulat de Ministerul Mediului, cu sprijinul autorităţilor locale şi al organizaţiilor colectoare, a spus joi ministrul de resort.

"Pe 26 şi 27 martie vom organiza Marea Debarasare în întreaga ţară. Nu doar oraşele mari vor fi implicate, ci şi zona rurală, pentru că şi acolo sunt persoane care au obiecte electrice şi electronice pe care nu le mai folosesc de mai mulţi ani", a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Propunerea ministerului de a realiza programul Marea Debarasare trimestrial, în loc de lunar, cum avea loc în 2008 şi 2009, urmăreşte o mai bună organizare atât la nivelul administraţiilor locale, cât şi la cel al colectorilor, în vederea unei colectări mai eficiente, a adăugat ministrul.

"România este codaşă din punct de vedere al colectării de deşeuri de acest tip. Au fost adunate circa 1,5 kg pe locuitor faţă de reglementarea Uniunii Europene, de 4 kg pe locuitor. În 2010 am ambiţia de a aduna mai mult decât în 2008, care a fost an de vârf în România. Atunci au fost strânse aproximativ 2.000 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice", a mai spus Borbely.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS