24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Şantier deschis

Şantierele ISPA din Craiova s-au redeschis oficial la începutul acestei săptămâni. Încercările de demarare a activităţii la jumătatea lunii februarie – începutul lui martie au eşuat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Craiovenii care au uitat de „joia seacă“, de gropile din asfalt şi traficul de coşmar, de şanţurile pline cu apă şi nămol este timpul să-şi aducă aminte. Lucrările de reabilitare la reţeaua de apă şi canal din oraş au demarat la începutul acestei săptămâni. SC Hidroconstrucţia SA, care se ocupă de modernizarea reţelelor de apă – canal, are undă verde în continuarea lucrărilor oprite la sfârşitul anului trecut. „Oficial, activitatea noastră a demarat la începutul acestei săptămâni. Toţi muncitorii au fost chemaţi pe şantier pentru a continua lucrările începute pe componenta de canalizare în zone precum: b-dul Ştirbei Vodă, Râului, pe străzile Siretului şi Ogorului. Şi până acum am avut activitate, dar vremea nu ne-a permis desfăşurarea unor lucrări de amploare. Ne-am ocupat mai mult de remedierea unor probleme“, a declarat Dumitru Hornoiu, reprezentantul SC Hidroconstrucţia SA.

Revine „joia seacă“

Dacă modernizarea reţelei de furnizare a apei potabile i-a chinuit pe craioveni tot anul 2009, din cauza opririlor sistematice a apei potabile, această situaţie revine şi în acest an, cel puţin până în luna august, dacă termenul final va fi respectat, iar Hidroconstrucţia dă asigurări că aşa va fi. Prin urmare, astăzi, furnizarea apei va fi sistată în mai multe zone ale oraşului. „Odată cu deschiderea oficială a şantierului, vor reveni opririle sistematice de furnizare a apei potabile către populaţie. Că este marţi, miercuri sau joi, acestea vor fi din două în două săptămâni. Prima întrerupere are loc miercuri (astăzi – n.r.) între orele 9.00 şi 15.00, şi vor fi afectate: cartierul Bariera Vâlcii, inclusiv zona Dezbenzinare, platforma Avicola Şimnic, CET 2 Craiova şi Penitenciarul de Minori şi Tineri. Se vor înlocui două vane de la Staţia de distribuţie apă Şimnic. Totodată, ne continuăm lucrările în cartierul Lascăr Catargiu, Brestei, 1 Mai, pe străzile Iancu Jianu şi Calea Severinului“, a precizat Ciprian Bindileu, manager proiect ISPA, pe componenta de apă.
Administratorul reţelei, Compania de Apă „Oltenia“, avertizează că astăzi este posibil ca şi în celelalte zone ale oraşului să se înregistreze o uşoară scădere a presiunii în reţeaua de distribuire a apei potabile. În plus, manevrele de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă ar putea produce modificări ale calităţii apei, caz în care se va evita consumul acesteia până la limpezire.

Tot răul spre bine

Compania de Apă „Oltenia“ consideră că, prin „reabilitarea reţelei de apă în municipiul Craiova“, principalul obiectiv al contractului semnat cu consorţiul Hidroconstrucţia SA – Strabag AG, vor fi reduse substanţial infiltraţiile de apă în reţeaua de canalizare. În acelaşi timp, se reduc pierderile, se folosesc eficient sursele de apă, se diminuează costurile de operare, asigurându-se o alimentare continuă cu apă potabilă a consumatorilor. „Începând din aceste zile, Hidroconstrucţia va desfăşura lucrări de reabilitare pentru 19 noduri de reţea, va înlocui 51 de vane, va monta 17 debitmetre, va reabilita 3,16 km de conducte şi va înlocui 36 de hidranţi. Mai sunt de instalat 2.525 de apometre şi de finalizat lucrările de reabilitare a rezervoarelor şi Staţiei de distribuţie apă Şimnic, toate având punct final luna august 2010“, a enumerat reprezentantul CAO, Mihaela Chiriţescu, sarcinile pe care trebuie să le ducă la bun sfârşit SC Hidroconstruţia SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU