20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Fiscalitatea în slujba contribuabilului“

„Fiscalitatea în slujba contribuabilului“

Seminar de fiscalitate-Craiova-2010

„Professional Consulting“ a organizat, pe 13 şi 14 martie, în „Sala Oglinzilor“, din cadrul Muzeului de Artă din Craiova, a VII-a ediţie a seminarului de fiscalitate cu tema: „Închiderea exerciţiului financiar 2009. Noutăţi privind reglementările contabile, impozitul pe profit, TVA şi impozitarea nerezidenţilor începând cu anul 2010“.
Seminarul organizat la Craiova continuă seria întâlnirilor având drept scop înţelegerea şi explicarea legislaţiei fiscale şi contabile şi calcularea cât mai corectă a impozitelor şi taxelor.
Conf. univ. dr. Radu Buziernescu, manager în cadrul grupului de firme „Professional Consulting“, a arătat că scopul întâlnirii este de a pune impozitul în slujba celui care îl plăteşte, de a-l face mai accesibil şi mai bine înţeles de către contribuabil: „Este cunoscut faptul că, dintotdeauna, fiscul, în general, şi impozitul, în special, au avut o imagine negativă în ochii contribuabililor, care au considerat impozitul mai mult ca pe un prejudiciu, ca pe o diminuare a bunăstării lor, decât ca pe o contribuţie legitimă la cheltuielile publice. Încercăm să îmbunătăţim această imagine şi să ajutăm la interpretarea corectă a legislaţiei fiscale, să folosim toate facilităţile oferite de aceasta, astfel încât agenţii economici să nu plătească nici mai puţine, dar nici mai multe impozite şi taxe la bugetul de stat decât în mod legal“.

Ultimele noutăţi în domeniul fiscal

Participanţii la seminar au beneficiat de experienţa lectorilor – specialişti din cadrul Ministerului Finanţelor Publice – Direcţia Legislaţie şi Reglementări Contabile, Direcţia Legislaţie Impozite directe şi Direcţia Legislaţie în domeniul TVA, care, alături de consultanţii fiscali ai firmei organizatoare, au prezentat cele mai importante noutăţi legislative, precum şi măsurile fiscale anticriză luate în perioada 2008 – 2010 şi modul cum pot fi ele aplicate în folosul agenţilor economici.
„Am avut surpriza plăcută ca, în plină criză economică, la a VII-a ediţie a seminarului, să avem un număr foarte mare de participanţi, directori economici şi reprezentanţi ai unor agenţi economici privaţi, firme de stat, instituţii publice, firme cu capital străin care au ridicat numeroase probleme şi sperăm că au primit lămuririle necesare“, a declarat Radu Buziernescu.
Caracterul interactiv al întâlnirii, precum şi împărţirea temelor de discuţie pe module au permis o dezbatere susţinută a subiectelor puse în discuţie. „Ca economist, consider benefic acest seminar, de un real folos în înţelegerea cât mai corectă a legislaţiei fiscale şi contabile în permanentă schimbare“ este opinia d-lui Iulică Drăghici, contabil-şef al societăţii Casa Noastră din Craiova. Între dezbaterile pe teme fiscale şi contabile, participanţii au avut prilejul să vadă celebrele opere de artă ale lui Constantin Brâncuşi, precum şi o serie de lucrări ale unor pictori români, expuse în cadrul Muzeului de Artă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU