10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia pe mai multe drumuri din Dolj, Olt şi Giurgiu este blocată din cauza zăpezii

Circulaţia pe mai multe drumuri din Dolj, Olt şi Giurgiu este blocată din cauza zăpezii

Circulaţia pe mai multe drumuri din Dolj, Olt şi Giurgiu este blocată, joi dimineaţă, din cauza zăpezii, transmit corespondenţii NewsIn.

În Dolj, 15 drumuri din sudul judeţului sunt închise din cauza zăpezii. Echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru a debloca din nămeţi 14 maşini şi două ambulanţe şi au evacuat 23 de persoane care se aflau în autovehicule blocate pe drumuri din judeţ.

Conform unei situaţii întocmită de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, nu se poate circula pe următoarele artere: DJ 542 – Amărăştii de jos – Dăbuleni, DJ 551 A –Bratovoieşti – Puţuri, DJ 552 A  – Mărăcine – Catane, DJ 552 B – Râpa Roşie – Pleniţa, DJ 552 C – Cioroiu Nou – Siliştea Crucii, DJ 552 D – Vârtop – Giubega, DJ 553 – Calafat – Maglavit, DJ 561 A – Giurgiţa – Băileşti – Pleniţa, DJ 561 D – Pleniţa – Orodel – Rast, DJ 561 E – Băileşti – Tunarii Vechi, DJ 561 F – Radovan – Cerăt, DJ 561 G – Băileşti – Domnu Tudor, DJ 561 I – Boureni – Siliştea Crucii, DJ 561 H – Goicea – Măceşu, DJ 604 – Leu – Puţuri.

De asemenea, pe alte 19 artere din judeţul Dolj se circulă doar pe o singură bandă, drumarii intervenind cu 34 de utliaje pentru deszăpezirea acestor tronsoane de drum.

În judeţul Olt, este blocată circulaţia pe opt drumuri judeţene şi câteva comunale, din cauza zăpazii, dar şi pe DN65, ca urmare a derapării unui TIR.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăsceanu, a declarat că, potrivit informaţiilor furnizate de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în judeţul Olt circulaţia era blocată, la ora 10.00, pe DN 65, în dreptul localităţii Jitaru, ca urmare a derapării unui TIR şi pe opt drumuri judeţene şi un drum comunal ca urmare a dunelor de zăpadă create de viscol.

Nu se circulă pe DJ 542 Caracal – Redea – Valea Soarelui; DJ 542 A – Redea – Rotunda; DJ 641 Caracal-Cezieni; DJ 657 D Negreni – Teiuş – Poboru; DJ 703 C Scorniceşti-Poboru; DJ 546 Slatina – Brebeni – Coteana; DJ 644 Şopârliţa – Braneţ; DJ 546 E, Albeşti-Mieşti; DC 89, Milcov-Ipoteşti. Purtătorul de cuvânt al ISU Olt a declarat că se accţionează cu utilaje de dezăpezire pentru a se reda circulaţiei drumurile blocate.

Băsăsceanu a mai declarat că, în ultimele 24 de ore, în ciuda faptului că a scăzut debitul Dunării, suprafeţele inundate din localităţile Corabia şi Gârcov se menţin aceleaşi, fiind sub ape în oraşul Corabia 65 de hectare de păşune şi 39 de hectare de teren arabil, iar faleza este acoperită cu apă. În comuna Gârcov, 250 de hectare de păşune, un pod şi două podeţe au fost afectate. "Cota de atenţie a fost depăşită cu 48 de cm, ajungând la 548 de cm, cu doi centimetri sub cota de inundaţie (CA-500), iar debitul este de 10800 mc/s faţă de 6300 mc/s media multianuală a acestei perioade”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Judeţul Olt se află în această perioadă sub două avertizări: una hidrologică de cod portocoliu pe Dunăre şi una meteorologică de cod galben de ninsoare şi vânt puternic.

În judeţul Giurgiu, două drumuri judeţene sunt blocate din cauza zăpezii şi se circulă în condiţii grele pe un alt drum judeţean, însă, până în prezent nu sunt autovehicule blocate în trafic, potrivit informaţiilor Prefecturii şi Poliţiei Giurgiu.

Conform Prefecturii Giurgiu, pe cele două drumuri judeţene blocate nu se poate interveni cu utilaje de deszăpezire. "Cele două drumuri judeţene blocate sunt DJ 504 A Vieru -Izvoru, pe o porţiune de 400 metri, şi DJ 503 Giurgiu – Satu Nou, pe porţiunea Halta CFR Chiriacu – Halta CFR Toporu, deoarece infrastructura din zona respectivă este foarte slabă şi nu se poate interveni cu utilaje”, a anunţat Instituţia Prefectului.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu, comisar Mirela Gheţa, a declarat joi, corespondentului NewsIn, că până în prezent nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave şi nici nu sunt autoturisme blocate în trafic. Judeţul Giurgiu se află sub atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă în intervalul 10.03.2010 ora 22.00 – 11.03.2010 ora 20.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS