17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO victimă a grupării lui Băhăian a fost deshumată

O victimă a grupării lui Băhăian a fost deshumată

Una dintre victimele grupării Băhăian a fost deshumată ieri, la Medgidia, din ordinul procurorilor DIICOT Slobozia.

Procurorii s-au deplasat la Cimitirul Ortodox Cernavodă, unde au deshumat un cadavru, care se presupune că este al lui Lucian Cernat, una dintre victimele grupării. Acesta a fost ucis în 2006. După ce a fost sedat şi drogat, a fost aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră. Cadavrul a fost găsit pe 12 septembrie 2006. Certificatul medical de la acea vreme arăta însă că nu există suspiciuni în ceea ce priveşte cauza morţii. Iniţial, s-a presupus că este vorba despre o sinucidere. Cadavrul a fost dus la morga din Medgidia, unde urmează să fie prelevate probe. În urma analizării acestora, se va cunoaşte cu exactitate identitatea victimei.
Medicii legişti vor reveni zilele viitoare la Cernavodă, unde vor mai deshuma un cadavru, despre care se presupune că ar fi a cincea victimă a grupării Băhăian. Este vorba despre Ionuţ Spiţă, fost partener de afaceri al lui Băhăian.
Omul de afaceri Sergiu Băhăian, aflat în arest din 8 februarie, este cercetat de procurorii DIICOT Constanţa pentru că, alături de mai multe persoane, ar fi înşelat şase societăţi de leasing cu peste 500.000 de euro şi 340.000 de lei, dar şi pentru instigare la omor.
În comunicatul DIICOT se arată că Băhăian este acuzat că, la sfârşitul anului 2007, împreună cu Valentin Şlepac, a iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan, Adrian Grigoraş, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan. Ulterior, în perioada martie – mai 2008, cei opt, folosindu-se de nume nereale şi recomandându-se drept reprezentanţi ai SC Transrom Prest SRL Constanţa, au indus în eroare şase societăţi de leasing, cu ocazia încheierii unor contracte referitoare la un încărcător frontal marca Komatsu, producând un prejudiciu total în valoare de 501.480 de euro şi 340.189,32 lei.
În acelaşi dosar instrumentat de procurorii de la Constanţa, Băhăian este acuzat de două infracţiuni de instigare la omor. Băhăian este cercetat pentru că i-ar fi cerut lui Valentin Şlepac să îi omoare pe Petrică Captalan şi pe Ionel Ulezu, cu ajutorul cărora fuseseră înşelate firmele de leasing. Aceştia au fost ucişi în 2008. Petrică Captalan a fost lovit în cap cu o bâtă. Cadavrul său a fost îngropat, iar deasupra gropii a fost turnată o placă de beton. Ionel Ulezu a fost ucis în acelaşi an, fiind îngropat de viu, după ce ar fi fost sedat. După aceeaşi metodă, deasupra gropii a fost turnată o placă de beton, pe care, ulterior, a fost construit un WC. Băhăian nu şi-a recunoscut vina şi a declarat că e vorba de o înscenare pusă la cale de un fost colaborator al său, Valentin Şeplac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU