10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu, Miulescu şi Nedelescu, audiaţi la DNA

Mititelu, Miulescu şi Nedelescu, audiaţi la DNA

Zi plină ieri pentru procurorii DNA Piteşti în dosarul în care Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit mită de la Cornel Penescu. Aceştia i-au audiat din nou pe finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, pe fostul viceprimar, Gheorghe Nedelescu, şi pe secretara Primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu.

Primul care a ajuns la sediul DNA Piteşti a fost Gheorghe Nedelescu. Acesta a declarat pentru GdS că a fost chemat pentru nişte completări la declaraţia mai veche din 8 februarie. „Am fost singur azi-dimineaţă (ieri – n.r.) la DNA Piteşti pentru că ieri (luni – n.r.) m-a sunat procurorul de caz şi m-a rugat să trec azi să completez nişte aspecte tehnice ale declaraţiei pe care am dat-o pe 8 februarie, când am fost la DNA Piteşti“, a declarat Nedelescu. Acesta a precizat că, în momentul în care el a ieşit din sediul DNA, intra Nicoleta Miulescu, secretara Primăriei Craiova. „Când am făcut completarea au fost de faţă şi avocaţii domnilor Solomon şi Penescu“, a spus Gheorghe Nedelescu.

Mititelu: Solomon s-a băgat singur la puşcărie

Ultimul care a ajuns la DNA a fost Adrian Mititelu. Acesta a fost audiat aproape trei ore de procurorii anticorupţie de la Piteşti, în legătură cu dosarul de corupţie în care a fost arestat preventiv Antonie Solomon, potrivit NewsIn. Mititelu a ieşit de la audieri în jurul orei 18.30 şi a spus că are calitatea de martor, aşa cum o au şi ceilalţi 20 de martori din dosar. „Eu am fost citat în acest dosar doar ca martor, printre ceilalţi 20 de martori. Nu sunt eu de vină. Nu eu l-am dat în gât pe Solomon. S-a băgat singur la puşcărie“, a precizat patronul Universităţii Craiova. Întrebat dacă a avut emoţii, acesta a spus că emoţii când vin la DNA au doar funcţionarii publici. „Solomon a fost obişnuit să fie lins, la Craiova nu exista nici un fel de opoziţie. Voi veni şi la proces ca martor, nu am nimic de ascuns. Ceea ce le-am spus procurorilor le voi spune şi judecătorilor“, a mai declarat Mititelu. Avocatul finanţatorului clubului de fotbal Universitatea Craiova a precizat ziariştilor că în dosarul respectiv singurii care sunt puşi sub acuzare sunt Antonie Solomon şi omul de afaceri Cornel Penescu, toţi ceilalţi având calitatea de martori. „Clientul meu a fost citat în calitate de martor în dosarul în care este acuzat Antonie Solomon. Practic, Mititelu este punctul de plecare în acest dosar, pentru că terenul pe care s-a construit hipermarketul PIC Craiova a fost proprietatea lui“, a explicat el. Adrian Mititelu a precizat pentru GdS că procurorii l-au sunat de dimineaţă să se prezinte la audieri. „M-au sunat şi m-au rugat să vin azi sau mâine. M-au întrebat despre miting, despre pancartele în care apărea numele meu. M-au întrebat dacă ştiu şi alte fapte şi dacă m-am simţit îmbunat de acordul de folosire gratuită a stadionului dat de Solomon, iar eu le-am spus că nu. M-au mai întrebat despre Planul Urbanistic Zonal şi de Detaliu. Eu mă bucur că au fost avocaţii de faţă ca să vadă ce poziţie am avut“, a spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII