15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIustin Covei, „protejat“ în relaţiile cu autorităţile

Iustin Covei, „protejat“ în relaţiile cu autorităţile


Fiul unui judecător craiovean, Iustin Covei, trimis luni în judecată pentru infracţiuni de comerţ electronic, avea în oraş imaginea de „protejat“ în raporturile cu autorităţile judiciare locale, de aceea a fost ales lider al grupului infracţional, susţin procurorii DIICOT în rechizitoriu.
„În cadrul grupului infracţional organizat astfel constituit, inculpaţii Petrel Hălănei şi Iustin Covei deţineau poziţia de lideri, primul bazându-se pe cunoştinţele tehnice, mijloacele financiare şi legăturile avute cu lumea interlopă din municipiul Craiova, iar cel de-al doilea – pe imaginea anterior construită în mass-media de «protejat» în raporturile cu autorităţile judiciare craiovene“, se arată în rechizitoriu.
Mai mult, notează procurorii în rechizitoriu, fiul judecătorului Covei îşi punea la dispoziţie casa pentru a confecţiona echipamente de citire şi copiere a cardurilor.
La dosarul trimis în instanţă, procurorii au ataşat mai multe convorbiri telefonice dintre membrii grupării, dar şi discuţii purtate de aceştia pe internet, pe chat.
Într-una dintre interceptările telefonice, Iustin Covei, fiul unui judecător craiovean, îi spune celuilalt lider al reţelei că a fost „să-şi ia salariul“, adică să scoată bani de pe carduri false, însă toate sunt goale, nu mai au bani.
NewsIn prezintă o parte din interceptările depuse de procurorii DIICOT ca probe la dosar:
„Iustin Covei: Bă vere, fusei şi eu să-mi iau salariu’, ştii?
Petrel Hălănei: Ă!
Iustin Covei: (n.l.- neinteligibil) şi toate pe unde fusei sunt goale, vere, nu mai au bani.
Petrel Hălănei.: Ă?
Iustin Covei: Da. Trecurăm şi ne uitarăm. E totu’ roşu.
Petrel Hălănei: A! Am văzut şi eu că e roşu’ prin oraş.
Iustin Covei: Tot. Şi pe-acia prin oraş. Oraşu’ ăsta.
Petrel Hălănei: Eu mă cert… eu mă cert cu şefu’ meu, frate“.
Într-o altă discuţie telefonică, Iustin Covei îl avertizează pe unul dintre membrii reţelei:
„Iustin Covei: Bă, vezi să nu te mai plimbi cu ălea, că sunt fraierii pe-acia.
Sergiu Nicuşor Dumitriu: Văzui, vere, vroiam să ţi-i aduc acuma, da’… e cheia la (n.l.- neinteligibil) şi nu ştiu unde plecă“.
DIICOT l-a trimis luni în judecată, pe Iustin Covei, alături de alte 17 persoane, pentru infracţiuni informatice, după ce, în 2009, au constituit un grup infracţional, prin care făceau activităţi de skimming pe teritoriul mai multor ţări.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Iustin Covei, zis Pralea sau Copilu’, Jean Marin Mihăilă, zis Marius, Dragoş Dumitrescu, zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă, zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel-Marius Trâncă, zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin, zis Nixon sau Călin Ionel, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, Alin-Andrei Şoşa, Sorin-Costel Buruiană, toţi în stare de arest preventiv, şi Ionuţ-Laurenţiu Tuţă, zis Ionică,   Mihai-Adrian Ţâştea, zis Ţuc, şi Tudor Rada, în stare de libertate.
Conform comunicatului remis luni NewsIn, „în sarcina acestora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice – fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII