27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursele europene au închis şedinţele nehotărât, în ton cu pieţele americane

Bursele europene au închis şedinţele nehotărât, în ton cu pieţele americane

Marile pieţe de capital din Europa au închis nehotărât şedinţa, în condiţiile în care nici indicii burselor din SUA nu aveau o direcţie clară, piaţa fiind marcată atât de ştirile pozitive cu privire la sprijinul pe care l-ar putea primi Grecia, cât şi de cele negative din domeniul farmaceutic.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a crescut luni cu 0,12%, până la 5,606.72 puncte, indicele DAX, al pieţei din Frankfurt, a coborât cu 0,02%, la 5,875.91 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,18%, până la 3,903.54 puncte.

Printre ştirile care au influenţat pozitiv bursele se numără anunţul făcut de AIG, potrivit căruia îşi vinde divizia Alico, investitorii mizând astfel pe o revenire a fuziunilor şi achiziţiilor. În plus, semnalele date de preşedintele Franţei cu privire la ajutorarea Greciei în caz de nevoie de către statele europene a mai liniştit investitorii cu privire la problemele financiare ale statului elen.

Pe Wall Street, principalii indici oscilau, de asemenea, nehotărât în jurul orei 19:00, ora României: Dow Jones pierdea 0,21%, indicele compozit Nasdaq câştiga 0,09%, iar indicele mai extins S&P 500 scădea cu 0,14%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS