Procurorii DNA au găsit printre înscrisurile ridicate în timpul percheziţiilor la locuinţele lui Antonie Solomon şi un act privind achiziţionarea unei case de vacanţă în municipiul Constanţa, informează NewsIn.
"Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la 2 martie 2010 la locuinţa inculpatului Antonie Solomon, situată în Craiova (…), a fost identificată o cutie de carton ce conţinea mai multe pachete cu sume de bani în euro, iar în urma numărării bancnotelor aflate în cutie s-a stabilit că în aceasta se afla suma de 200.000 euro. De asemenea, au fost identificate mai multe documente privind dobândirea unor proprietăţi imobiliare, însă până la această oră nu s-a procedat la desigilarea şi inventarierea acestora. Printre înscrisurile găsite cu ocazia percheziţiei domiciliare s-a găsit şi un act autentic ce privea achiziţionarea unei case de vacanţă în municipiul Constanţa", se arată în referatul DNA.
Procurorii subliniază că bunurile trecute în declaraţia de avere a lui Solomon, cât şi cele care nu au mai fost trecute ulterior în declaraţie, nu pot fi justificate cu veniturile realizate de acesta.
"S-a concluzionat că bunurile menţionate în declaraţia de avere, cât şi acelea care nu sunt menţionate până la această dată, nu pot fi justificate cu veniturile realizate. Din probele administrate în cauză ar fi reieşit că inculpatul Solomon Antonie, direct sau indirect, a primit bani şi alte foloase care nu i se cuveneau în scopul de a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu sau de a face un act contrar acestor îndatoriri", se mai precizează în document.
Procurorii anticorupţie au menţionat în timpul şedinţei de judecată faptul că, deşi Solomon a negat că ar fi primit vreo sumă de bani, contrariul este dovedit din interceptările telefonice, în baza unui mandat emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi din contabilitatea paralelă.
"Din coroborarea acestor convorbiri telefonice cu menţiunile efectuate în evidenţa paralelă -comisioane primar Craiova – 35.050", la data de 09 noiembrie 2006 (…), ce reprezintă echivalent în lei a 10.000 euro , se desprinde cu certitudine concluzia că inculpatul, în schimbul sumei de 10.000 euro a favorizat, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Sistematizarea Circulaţiei Rutiere din cadrul Primăriei municipiului Craiova şi prin influenţarea conducerii Regiei Autonome de Transport Craiova, obţinerea de către SCP. SA a prelungirii traseului nr. 13 până la hypermarketul PIC Craiova", au precizat lucrătorii DNA.
Totodată procurorii DNA au ataşat la dosar şi înregistrările telefonice.
"Astfel, la data de 09 noiembrie 2006, ora 09:50 a fost interceptată o convorbire telefonică între P. G. C şi P. G. care i-a cerut să-i facă rost de 10.000 euro pentru a fi remişi primarului municipiului Craiova. La aceeaşi dată, contravaloarea în lei a celor 10.000 euro a fost menţionată în Registrul de casă în cuantum de 35.050 RON (…) La 08 noiembrie 2006, a fost interceptată o convorbire telefonică între P. G. C şi U. B., în care se discută despre problema transportului, iar la finalul discuţiei învinuitul P. G. C s-a hotărât să se deplaseze personal la primarul municipiului Craiova pentru a rezolva problema cu transportul, motiv pentru care îi spune sus-numitului: 'Mă duc eu pe la el, n-am încotro. Hai pa!' Imediat, în cursul aceleiaşi zile, învinuitul P. G. C 1-a apelat pe inculpatul S. A, convorbire înregistrată la ora 14:05, din care reies indicii de încercare a mituirii inculpatului S.(…..)Ulterior întâlnirii cu inculpatul S. A, învinuitul P. G. G 1-a apelat pe numitul U. B., spunându-i că s-a întâlnit cu primarul municipiului Craiova, că a rezolvat problema, iar acesta să meargă a doua zi la primar pentru a discuta în concret despre transport, iar în după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 17:11, învinuitul P. G. G 1-a apelat pe celălalt acţionar al firmei, P. L, spunându-i că s-a întâlnit cu inculpatul A S. şi că i-a dat suma de bani", se mai arată în referatul DNA.