21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDegradarea democraţiei

Degradarea democraţiei

Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile de stradă iniţiate şi organizate de funcţionari publici din cadrul Primăriei Craiova ca expresie a unei aşa-zise „solidarităţi“ cu primarul Solomon Antonie, aflat în arest preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.
Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA  –  Club Craiova consideră că astfel de acţiuni de stradă şi cu caracter propagandistic organizate de persoane care prin statutul lor profesional de funcţionar public sunt obligate să-l slujească doar pe cetăţean, cu profesionalism şi neutralitate politică, reprezintă o dovadă a degradării democraţiei locale şi a politizării excesive a administraţiei publice locale.
Statutul funcţionarului public impune acestuia loialitate faţă de cetăţeanul plătitor de taxe şi impozite, în slujba căruia se află. Orice „loialitate“ cu conotaţii politice sau de castă este imorală şi, eventual, ilegală. Utilizarea structurilor administraţiei publice locale pentru organizarea de presiuni asupra justiţiei, cu scopul de a influenţa ancheta penală în curs, reprezintă un comportament absolut nedemocratic, imoral şi ilegal. Justiţia nu trebuie influenţată de nimeni, indiferent că este vorba de politicieni, oameni de afaceri sau funcţionari publici.
Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova consideră, nu în ultimul rând, ca necesară aplicarea prezumţiei de nevinovăţie atât în cazul primarului Solomon Antonie, cât şi în cazul oricărui cetăţean român aflat sub anchetă penală.  
Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova face apel la membrii Consiliului Local Craiova să utilizeze căile legale pe care le au la dispoziţie şi să oprească toate acele acţiuni care se pretind a fi expresia „solidarităţii“ funcţionarilor publici cu primarul Solomon Antonie, aflat în arest preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, acţiuni prin care se încearcă, de fapt, influenţarea justiţiei.

Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII