12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRejudecarea dosarului „maşini fără taxe vamale” a lui Nicolae Mischie a început cu o amânare

Rejudecarea dosarului „maşini fără taxe vamale” a lui Nicolae Mischie a început cu o amânare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Nicolae Mischie, a fost chemat astăzi, din nou, la Judecătoria Deva, de data aceasta pentru a participa la rejudecarea procesului în care acesta este acuzat că ar fi adus în ţară două maşini fără să achite taxe vamale.

Procesul a început cu o amânare şi asta pentru că sistemul electronic a repartizat dosarul la acelaşi judecător care a dat şi prima sentinţă pe fond. Din acest motiv, judecătorul a depus o cerere de abţinere şi urmează ca această cauză să fie preluată de un alt complet de judecată.
În acest dosar, Nicolae Mischie a fost condamnat, în 2008, de magistraţii Judecătoriei Deva, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni la regimul vamal. Acesta a făcut apel la Tribunalul Hunedoara, acţiune în instanţă în urma căruia, la mijlocul lunii aprilie 2009, a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi. Fostul preşedinte al CJ Gorj a atacat şi această sentinţă dată de Tribunalul Hunedoara, cu recurs înaintat la Curtea de Apel Alba –Iulia. Instanţa superioară a casat cele două sentinţe date anterior şi a decis rejudecarea pe fond a dosarului la Judecătoria Deva.
Dosarul face referire la două autoturisme aduse în ţară din străinătate în urmă cu câţiva ani, care ar fi fost înscrise de Nicolae Mischie fără taxe vamale pe o firmă a acestuia. Fostul preşedinte al CJ Gorj susţine că societatea sa funcţiona într-o zonă defavorizată motiv pentru care nu trebuia să plătească taxele vamale pentru înmatricularea celor două autoturisme. Nu aceeaşi părere au avut-o anchetatorii, conform cărora, Mischie nu ar fi declarat maşinile la vamă, iar societatea acestuia ar fi fost înfiinţată într-o zonă defavorizată ulterior.

A doua condamnare cu suspendare

Nicolae Mischie a mai fost condamnat de magistraţii de la Judecătoria Deva la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, într-un alt dosar ce face referire la un contract de modernizare a unor drumuri judeţene, în care, potrivit anchetatorilor, preţul plătit de instituţia la cârma căreia s-a aflat Mischie ar fi fost supraevaluat. Şi acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Deva, următorul termen urmând să aibă loc în 15 martie.
Pe lângă funcţia de preşedinte al CJ Gorj, deţinută între anii 1996–2004, Nicolae Mischie a mai fost, pe rând, şef la organizaţiile judeţene PSD, PNG, respectiv PSDR Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS