19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUzina Termoelectrică Midia caută investitori pentru un proiect brown-field de 100 mil. euro

Uzina Termoelectrică Midia caută investitori pentru un proiect brown-field de 100 mil. euro

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri caută investitori la Uzina Termoelectrică Midia, pentru realizarea unui proiect de tip brown-field estimat la 100 milioane euro, cu scopul de a realiza o unitate nouă de producere a energiei electrice şi termice, potrivit unui proiect de HG.

Din anul 1996, societatea comercială Uzina Termoelectrică Midia din Năvodari nu a mai putut produce energie electrică în condiţii economice competitive şi şi-a adaptat activitatea numai pe producerea de energie termică şi apă demineralizată.

"Prin implementarea unor tehnologii noi la Uzina Termoelectrică Midia din Năvodari, în cogenerare, se poate realiza un echilibru între cererea de energie termică existentă în zonă, pentru care societatea comercială are încheiate contracte comerciale, şi cererea de energie electrică din zonă către consumatorii pe care societatea îi alimenteză din staţia proprie de 110 kV", se arată în proiectul de act normativ postat pe site-ul ministerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS