14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOferte bogate la Târgul Gaudeamus

Oferte bogate la Târgul Gaudeamus

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului Gaudeamus Craiova şi-a deschis ieri porţile în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, venind în întâmpinarea iubitorilor de lectură cu o ofertă bogată de lucrări.
60 de edituri şi-au dat întâlnire la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Gaudeamus. Încă de la primele ore, iubitorii de lectură din Craiova au vizitat standurile în căutarea celor mai interesante volume.
Cu reduceri pornind de la 10 până la 40 la sută, editurile au venit în întâmpinarea dorinţelor cititorului cu titluri precum „Simbolul pierdut“, colecţia „Amurg“, „Cecilia“, „Nero“, „Spartacus“, „Rugă pentru asasin“, atlase, cărţi pentru copii, şcolari şi preşcolari. De asemenea, cititorul dornic de cunoaştere va descoperi un număr impresionant de lucrări de aventuri spirituale reunite în colecţiile reprezentative pentru fiecare spaţiu cultural, la fel cum se va bucura de noi apariţii.
Zile pline de carte îi aşteaptă pe craiovenii care vor trece pragul Târgului, presărate cu lansări ale unor colecţii precum „Crime Scene“, eveniment care va avea loc astăzi, de la ora 16.00, sau integrala ciclului „La Lilieci“, care va avea loc vineri, 26 februarie, de la ora 16.45.
Nu vor lipsi din cadrul manifestării nici dezbaterile, Concursul Naţional de lectură „Mircea Nedelciu“, tombolele cu premii.

Cărţile se întorc acasă

Şi pentru că dragostea de lectură trebuie împărtăşită, în acest an, tradiţionalul „Coş al Târgului“ va aduna donaţii de carte atât din partea vizitatorilor, cât şi a editurilor prezente, marcând debutul unui proiect amplu, denumit „Cărţile se întorc acasă“. Proiectul vizează reorientarea unui important fond de carte, la care, din diverse motive, multe persoane sunt dispuse să renunţe, către bibliotecile din mediul rural. Cărţile care vor fi donate cu prilejul Târgului Gaudeamus vor avea ca destinaţie bibliotecile rurale din judeţele Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea.
Târgul Gaudeamus Craiova va fi deschis până vineri, 26 februarie, de la ora 10.00 la 18.00. Intrarea este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII