14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportatorii ameninţă cu blocarea intrării în Timişoara, protestând faţă de taxa de tranzit

Transportatorii ameninţă cu blocarea intrării în Timişoara, protestând faţă de taxa de tranzit

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a comunicat marţi că "nu va permite încasarea abuzivă a taxei de tranzit" a oraşului Timişoara, percepută de către Consiliul Local, şi ameninţă că va bloca intrarea în oraş cu sute de tiruri, începând cu 1 martie.

FORT menţionează că a înaintat de la începutul luni ianuarie adrese, atât către Ministerul de Interne, cât şi către Primaria Timişoara, fără însă să primească un răspuns favorabil intenţiilor de dialog. "FORT consideră că în momentul de faţă numai prin forţă şi presiune poate determina anularea acestor măsuri abuzive", se arată în comunicatul trimis marţi de Federaţie.

CL Timişoara a adoptat în anul 2009 o hotărâre prin care autovechiculele mai grele de 7,5 tone, neînmatriculate în Timiş, vor plăti o taxă de tranzit de 200 de lei, pe zi, de la 1 ianuarie 2010. Prefectura Timiş a atacat, în ianuarie, în contencios administrativ decizia autorităţilor locale de a încasa taxa de tranzit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS