13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza deficitelor publice poate aduce mai multe ţări în incapacitate de plată, susţine un economist

Criza deficitelor publice poate aduce mai multe ţări în incapacitate de plată, susţine un economist

Creşterea deficitelor publice ar putea aduce mai multe ţări în incapacitate de plată şi ar putea determina Statele Unite să reducă nivelul cheltuielilor, a declarat Kenneth Rogoff, profesor la Universitatea Harvard, care a anticipat în 2008 criza marilor bănci americane, potrivit Bloomberg.

După crize bancare, "ne confruntăm de obicei cu intrarea unor state în incapacitate de plată, la distanţă de câţiva ani şi cred că ne vom confrunta din nou cu această situaţie", a declarat Rogoff, fost economist-şef în cadrul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

El susţine că pieţele financiare vor duce la o creştere a randamentelor titlurilor de stat, iar unele ţări europene, precum Grecia şi Portugalia, "vor avea probleme majore". Monitorizarea la nivel mondial a datoriilor de stat s-a intensificat, după ce unele ţări, precum Grecia, au anunţat adâncirea deficitelor în urma crizei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS