5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Cerşetoria aduce daune de imagine României“

„Cerşetoria aduce daune de imagine României“

Preşedintele Băsescu a declarat ieri că statul român nu va limita niciodată dreptul de mişcare liberă pe teritoriul UE al cetăţenilor români de etnie romă, subliniind însă că cerşetoria, mai ales „în îmbrăcămintea specifică“, generează daune de imagine, prima responsabilitate aparţinând etniei rome.
Şeful statului a intervenit în cadrul Conferinţei de lansare a raportului asupra strategiei naţionale de îmbunătăţire a situaţiei romilor, pentru a sublinia că cetăţenii români care comit infracţiuni în afara teritoriului ţării nu aparţin numai etniei rome, ci şi românilor sau altor minorităţi.
„Niciodată statul nu va accepta ideea că cetăţenii români de etnie romă au drept limitat de mişcare pe teritoriul UE. Vreau să fiu foarte bine înţeles. Niciodată nu vom accepta ideea că sunt oameni care sunt cetăţeni români de etnie romă care săvârşesc infracţiuni de omor, viol sau spargeri pe teritoriul UE, că acestea ar aparţine numai etniei rome. Sunt şi români, şi romi care în mod egal săvârşesc infracţiuni pe teritoriul altor state“, a precizat şeful statului, adăugând că „partea de criminalitate este a cetăţenilor români, şi nu a unei etnii“. Băsescu i-a avertizat însă pe romi că reţelele de cerşetorie „au un caracter al etniei care o plasează în atenţia continuă a publicului“ şi că acest lucru „uneori a ajuns deranjant“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII