12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Traficul feroviar în zona Balota ar putea rămâne închis cel puţin 30 de zile

Mehedinţi: Traficul feroviar în zona Balota ar putea rămâne închis cel puţin 30 de zile

Traficul feroviar în zona Balota, din judeţul Mehedinţi, ar putea rămâne blocat cel puţin 30 de zile în urma alunecării de teren care a afectat terasamentul de cale ferată pe o distanţă de aproximativ 30 de metri. Potrivit reprezentanţilor CFR, s-ar putea ca lucrările de reabilitare să dureze mai mult, în funcţie de soluţia tehnică pe care proiectanţii o vor adopta.
"La urgenţe, termenul este de 30 de zile, dar este posibil să dureze şi mai mult. Ne-am mai confruntat cu această situaţie şi în 1999, şi atunci reparaţiile au durat 30 de zile. Ar mai fi o soluţie, cu un podeţ improvizat, dar asta o vor hotărî proiectanţii. Situaţia este destul de gravă. Alunecarea de teren se întinde ca lungime pe aproximativ 20 de metri, dar în timpul nopţii acesta  a mai săpat. Cred că în jurul orei 11.00 vom ridica şi stâlpul căzut”, a declarat Gabriel Marinescu, şeful secţiei L7 Drobeta Turnu Severin.
Traficul feroviar a fost întrerupt sâmbătă seară între halta Valea Albă şi staţia Balota din cauza unei alunecări de teren produsă în urma ploilor torenţiale şi a topirii zăpezii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS